Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbake i Liverpool...

Michael Owen er tilbake på Anfield 2. juledag. Drøyt ett år etter at han forlot Liverpool. The Kop venter med ovasjoner. Owen gruer seg litt, men benekter at han til sommeren vil tilbake til gamleklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Når jeg skrev under for Newcastle, og dermed var tilbake i Premiere League, tenkte jeg sjølsagt over at det blir spesielt å returnere og spille mot min tidligere klubb. Og, jeg vet at når jeg først er på Anfield, så vil det føles uvant å gå inn i bortelagets garderobe, sier Michael Owen til britisk presse før oppgjøret mellom Liverpool og Newcastle.

-  Jeg har et bilde inn i hodet av hvordan det kommer til å bli, men samtidig kommer det til å bli spennende å treffe igjen mange av mine gamle venner. Det er helt klart at denne kampen blir spesiell ettersom jeg i utgangspunktet aldri trodde jeg kom til å forlate Liverpool, sier Owen.

Han angrer ikke på at han valgte Newcastle, og ikke Liverpool, etter det korte oppholdet i spansk fotball og Real Madrid. Owen benekter ryktene om at han ønsker seg tilbake til Liverpool etter denne sesongen.

Skuffende

-  Jeg ville ikke ha signert en fireårskontrakt hvis jeg ikke trodde dette var et godt sted å spille fotball for meg. Jeg er svært godt fornøyd med den avgjørelsen jeg tok, og akkurat nå er jeg meget godt fornøyd med hvordan Newcastle gjør det i ligaen også.

Michael Owen og Alan Shearer er det blitt stilt stor forventninger til denne sesongen, men Newcastle under Graeme Souness har så langt vært skuffende. Riktignok med en viss bedring i det siste.

Blant annet sist helg. Owen laget hat trick. Han spilte også fram makker Shearer som også scoret. Owen står bokført med sju mål, Shearer med fem.

Uheldige

-  Vi har vært svært uheldige med mange skader, men hvis vi klarer å få en skadefri stall tror jeg vi vinner flere kamper enn vi taper, sier Michael Owen. Et av Englands ess foran neste års VM i Tyskland.

Men, før det skal han forsøke å lure både en Riise, en Hyypiä og en Jamie Carragher. Sistnevnte sier til LFC Online dette om at Owen er tilbake på Anfield.

-  Jeg håper han får en god mottakelse fordi han fortjener det. Han var en stor spiller for klubben.

Forsvarskjempen legger til:

-  Men, vi kan ikke dvele ved fortida. Jeg er klar over at mange vil gjøre et stort nummer ut av at han nå er tilbake, men faktum er: Han spiller ikke for Liverpool mer. Og, så lenge han ikke scorer mål, så bryr jeg meg ikke så mye om denne saken.

Saint Michael

Owen spilte 190 kamper for Liverpool før han ble solgt til Real Madrid i august 2004. Det er ingen av kjernesupporterene i The Kop som noensinne vil glemme Owen. Den vesle mannen laget 103 mål for klubben. I Liverpool-kretser refereres det fortsatt til Owen som Saint Michael likevel uten at Anfields trofaste vil se hans helligdom foran mål 2. juledag.

• Din kommentar: Leit å se Owen i en annen trøye enn Liverpools i Premier League?

Den gang da: The Kops store lille helt strekker armene i været etter semifinaleseieren over Sheffield United (3-2 e.e.o.) i Worthington Cup i 2003.
I svart og hvitt: Michael Owen har vist gryende scoringsform for sin nye klubb Newcastle United. Her lobber han ballen over en sjanseløs West Ham-keeper Roy Carroll 17 desember i år. Newcastle vant bortekampen 4-2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!