SNAKKET PÅ PRESSEKONFERANSE: Cristiano Ronaldo gleder seg til tirsdagens kamp på Old Trafford. Foto: NTB scanpix
SNAKKET PÅ PRESSEKONFERANSE: Cristiano Ronaldo gleder seg til tirsdagens kamp på Old Trafford. Foto: NTB scanpixVis mer

Champions League

Tilbake i Manchester: - Jeg skal ikke lyve

Cristiano Ronaldo og Juventus møter Manchester United i morgen. Fikk spørsmål om voldtektsanklagene på en pressekonferanse i kveld.

  • Manchester United - Juventus, kl. 21 tirsdag

Cristiano Ronaldo (33) snakket i kveld på en pressekonferanse før storkampen mot Manchester United i Champions League tirsdag. Han dukket opp i et fullsatt presserom på Old Trafford.

På pressekonferansen fikk han spørsmålet som ikke var til å unngå: Hvordan har han det etter at den tidligere amerikanske modellen Kathryn Mayorga (34) anklaget ham for voldtekt?

- Jeg er en lykkelig mann. Vi kom med en uttalelse for to uker siden. Selvfølgelig skal jeg ikke lyve om situasjonen. Men mine advokater er sikre. Og det er jeg også, sa Ronaldo.

- Det viktigste er at jeg nyter fotballen og livet. Jeg har egne folk som tar vare på meg. Sannheten kommer alltid først, erklærte Ronaldo.

I Las Vegas

Den angivelige voldtekten skjedde sommeren 2009, på et hotellrom i Las Vegas. Dette var samme sommer som superstjerna gikk fra Manchester United til Real Madrid.

Ifølge det tyske magasinet Der Spiegel kjøpte Ronaldo modellen til taushet etter hendelsen, angivelig for tre millioner kroner. Nå ønsker hun og advokatene hennes at denne avtalen ikke skal gjelde. Amerikanske politimyndigheter har gjenåpnet etterforskning av saken.

Les Kathryn Mayorgas versjon av den påståtte skrekknatta her.

På pressekonferansen kom Ronaldo inn på hvor lykkelig han er i Juventus. Han meldte overgang fra Real Madrid i sommer.

- Jeg vet at jeg er et forbilde, hundre prosent, på og utenfor banen. Jeg ler og er en lykkelig mann. Jeg spiller i en fantastisk klubb og har en fantastisk familie. Jeg har alt.

Han fortsatte:

- Jeg vil ikke sammenlikne Real Madrid med Juventus. Det er to fantastiske lag. Nå er det et nytt kapittel i Juventus, en av de beste klubbene i verden. Jeg er glad for først å ha vært i United, så Real Madrid og nå Juventus. Jeg er en heldig mann.

Juventus leder gruppa og har seks poeng. På de neste plassene følger Manchester United (4 poeng), Valencia (1 poeng) og Young Boys (0 poeng).

Om utvisningen mot Valencia sa han:

- Det spiller ingen rolle om jeg spilte, eller ble utvist. Det viktigste er at vi har seks poeng og er i en god posisjon. Jeg er glad for å være tilbake.

Ronaldo spilte i United fra 2003 til 2009. Han legger ikke skjul på at tirsdagens kamp betyr noe ekstra:

- Jeg vant mange trofeer her. Cupen, serien, Champions League. Jeg husker også all støtten. Støtten var fantastisk. Sir Alex Ferguson er en person jeg aldri kommer til å glemme. Jeg vil uttrykke mine varmeste følelser for ham.

Ronaldo føler seg trygg på seier tirsdag.

PÅ GAMLE TRAKTER: Cristiano Ronaldo snuste inn atmosfæren på Old Trafford i kveld. Foto: NTB scanpix
PÅ GAMLE TRAKTER: Cristiano Ronaldo snuste inn atmosfæren på Old Trafford i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi møter et godt lag. Det blir tøft for oss, men vi har våre våpen. Vi er Juventus. Hvis vi spiller bra - på måten treneren vil at vi skal gjøre - vet jeg at vi har en god sjanse til å vinne kampen.

Enkelt spørsmål

På en pressekonferanse tidligere i dag fikk United-manager José Mourinho spørsmål om hvordan han rangerer Ronaldo.

- Cristiano er på et nivå der han ikke trenger denne typen spørsmål og svar. Han er en av de beste spillerne gjennom historien. Ingen kan si noe annet enn det. Han er en av de beste spillerne gjennom alle tider. Det er så enkelt som det.

Juventus trente på Old Trafford i kveld. Laget leder Serie A med fire poeng foran Napoli. Ronaldo er toppscorer i klubben med fem mål.

Gruppe H
Juventus22005-06
Manch. U.21103-04
Valencia20110-21
Young Boys20020-60