Tilbake i mesterform

Petter drar til VM med forutsetning for å vinne.

RETT FØLELSE:  Petter Northug ned fra seierspallen for første gang i vinter. Det er en følelse å ta med seg i VM-forberedelsene. FOTO: Terjje Pedersen / NTB scanpix.
RETT FØLELSE: Petter Northug ned fra seierspallen for første gang i vinter. Det er en følelse å ta med seg i VM-forberedelsene. FOTO: Terjje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVER gang jeg har snakket med de beste norske skisprinterne foran denne sesongen, har praten kjapt dreid seg om Sondre Turvoll Fossli. Det har vært god grunn til det:

•• For denne 21-åringen er det råeste dette miljøet har sett av det å gå fort på ski.

I test etter test på rulleski har han lekt med konkurrentene på landslaget. Avstanden bakover har vært så stor at de rutinerte lagkameratene i ren vennlighet har vært opptatt av ikke å hause opp det store som er på gang i norsk skisprint.

I dagens sesongåpning på Beitostølen var det mulig å ane det uansett. Der var Sondre løperen med det klart største tempoet i kroppen helt fra han gikk inn til seier i prologen, kontrollerte feltene i kvart -og semifinalen, for så å stikke fra Petter Northug og alle de andre opp den siste bakken inn mot stadion.

Men det var Petter som vant.

SÅNT kan greit forklares med et langt, sugende oppløp der skøyteskiene til Northug naturlig gled bedre enn det paret med festesmurning som Turvoll Fossli gikk på, men enda mer forklarer det hva som er i vente under ski-VM i Falun om snaue tre måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer