- Tilbake i Skeid og slapper av

Braaten om framtidsplanene. I kveld starter han mot gamleklubben.

(Dagbladet.no): - Det hele startet vel på et jorde utafor blokka mi, hvor jeg og broren min spilte fotball sammen med noen venner fra naboblokkene, forteller Rosenborgs Daniel Braaten i et portrettintervju med klubbens hjemmesider.

Fra jordet gikk turen videre til Tonsen United, før driblefanten skiftet over til Skeid som guttespiller.

I kveld starter han når Rosenborg besøker nettopp Skeid i tredje runde av cupen.

Usikker på neste sesong

Skeid er for øvrig klubben som fort kan bli siste karrierestopp for 25-åringen.

- Til slutt drar jeg vel tilbake til Skeid, hvor jeg spiller fotball, slapper av og tar livet med ro, antyder den populære «troillongen» for RBK TV.

Men først har han lyst til finne ut hvilke muligheter han har, noe som blant annet kan bety en proffkarriere i engelske Premier League.

- Foreløpig trives jeg her i Rosenborg, men vi får se hva de andre gutta gjør også, sier han - med henvisning til at han er en av hele sju spillere som står uten kontrakt ved sesongslutt.

VIL SLAPPE AV: Daniel Braaten virker på mange måter som en slappfisk, men det er grunn til å være forsiktig med å karakterisere ham. - Du skal kjenne meg veldig godt for å møte den ekte Daniel Braaten, sier han til RBK TV. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VIL SLAPPE AV: Daniel Braaten virker på mange måter som en slappfisk, men det er grunn til å være forsiktig med å karakterisere ham. - Du skal kjenne meg veldig godt for å møte den ekte Daniel Braaten, sier han til RBK TV. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Skryter av lagkameratene

I intervjuet med RBKs TV-kanal avslører han at mesterligaen var en viktig grunn til at han valgte Lerkendal i juli 2005.

- Derfor kom jeg hit, sjøl om jeg kanskje egentlig var på vei andre steder. Men det ble et fint valg, fastslår han, og skryter av lagkameratene.

- Det var artig å komme hit og møte 20 nye gærninger. Noen er klovner og andre er mer rolige, så vi er en sammensatt gjeng, mener Braaten.

I kveld gjenstår det å se om den sammensatte gjengen klarer seg bedre mot Skeid enn mot KIL/Hemne i forrige runde.

- Tilbake i Skeid og slapper av
I SKEID-DRAKT: Bildet viser Daniel Braaten idet han passerer en Rosenborg-spiller under lagenes NM-semifinalemøte i 2003. I kveld spiller Braaten fra start - for Rosenborg og mot Skeid.