Tilbake i storform

Diego Maradona var selvskreven kaptein på Bayern München i kveldens avskjedskamp for Lothar Matthäus.

For første gang på mange måneder stilte argentineren på fotballbanen. I en omgang briljerte Maradona med lekre hælspark, frekke finter og utsøkte gjennomspill til sine «lagkamerater» i Bayern München.

- Jeg nølte ikke ett sekund da Lothar inviterte meg til å stille opp. Som meg er han en mann som lever for fotball, og det er bare helt utrolig at han han fremdeles spiller på toppplan, skrøt Maradona.

Maradonas leger ga fotballstjernen klarsignal for å reise til Tyskland for å spille kveldens kamp, men argentineren må straks tilbake til Cuba for å fortsette behandlingen for hjerteproblemer og stoffmisbruk. Siden januar har den tidligere storspilleren vært gjest hos Fidel Castro.

- Jeg er langt fra den gamle Diego. Men jeg jobber med saken. Jeg har trent i 10 dager og kan lett spille en omgang på fredag, sa Maradona til den tyske avisa Bild i går.

Og det var akkurat det Maradona gjorde. Spilte en omgang og høstet øredøvende jubel fra 47.000 tilskuere på Olympiastadion i München.

- Jeg kommer til å bli på Cuba til slutten av året. Jeg vil bli hundreprosent frisk for barnas skyld. Jeg vil leve et normalt liv. Uten stoff, sier ex-stjernen.

Lothar Matthäus har spilt 146 landskamper for Tyskland. Ingen andre har spilt flere landskamper i hele verden, og fortsatt har han planer om å spille åtte til.

Kveldens kamp markerte slutten på hans lange karriere i tysk fotball. Nå trapper han ned hos amerikanske MetroStars.

Matthäus spilte en omgang for begge lag. Åtte minutter før slutt forlot han banen, mens de 47.000 tilskuerne ropte navnet hans. Etterpå tok han æresrunden.

- Atmosfæren var fantastisk. Jeg kommer aldri til å glemme dette øyeblikket. Det vil bli hos meg for alltid, sa Matthäus.

Lothar Matthäus testimonal:

Bayern München - Tyskland 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Carsten Jancker (10), 1-1 Thomas Hässler (26)

47.000 tilskuere på Olympiastadion i München.

FARVEL: Lothar Mathäus tok farvel med tyske fans, og hadde Maradona med i sin avskjedskamp.
TILBAKE: Store, lille Diego var tilbake på fotballbanen igjen.