Tilbake i storslag

Hareid- Aalesund 0- 4. Karl Oskar Fjørtoft er tilbake - og på vei mot gammel form. Men han er taus om problemene som har holdt ham på sidelinja.

HAREID (Dagbladet): -  Det er kjekt å spille fotball igjen. Jeg er inne i en prosess som jeg håper skal lede til en plass på laget når vi spiller tippeligafotball, sier en smilende Fjørtoft etter cup-seieren mot 3. divisjonslaget.

Fjørtoft vil foreløpig ikke snakke om sin personlige nedtur og utbrentheten som gjorde at han ga seg i svenske Hammarby i september i fjor og flyttet hjem til Sunnmøre.

-  For meg er det viktigst å få ro om prosessen med meg selv for å komme tilbake. Jeg har glede av fotballen igjen, men vet at jeg fortsatt har et stykke til alt er normalt igjen, sier Fjørtoft.

Et aktivum

Debuten i Tippeligaen kan komme allerede i slaget om Møre og Romsdal på Fjørtofts gamle hjemmebane Røkkeløkka 16. mai.

-  Jeg spiller når Ivar Morten Normark finner meg god nok, sier Fjørtoft.

Ifølge Normark kan det bli allerede mot Molde.

-  Jeg utelukker ikke at han er i troppen til den kampen. Han viser allerede at han har overblikk, spilleforståelse og slår flotte pasninger. En spiller som kåres til den beste pasningsspilleren i Allsvenskan er et aktivum for oss. Vi tar den endelige avgjørelsen etter at han spiller 3. divisjonskamp i morgen, sier Normark.

Pusten bedre

Fjørtoft gjorde forarbeidet til begge AaFKs scoringer i 2. omgang med utsøkte gjennombruddspasninger fra sin silkefot. Med kjappe og smarte løp gjorde han seg hele tida spillbar i kjent Fjørtoft-stil. Finter, pasninger og vendinger fungerer som før. Like før slutt var Fjørtoft nær ved å score på et langskudd.

-  Jeg kan tilføre AaFK rutine. I dag var pusten bedre enn i 3. divisjonskampen fredag. Kvalitet er det viktigste for meg, både på trening og i kamp, sier Fjørtoft.

GOD: Endelig er Karl Oskar Fjørtoft tilbake på fotballbanen. Kanskje spiller han Tippeliga for Aalesund mot gamleklubben Molde allerede 16. mai.