Tilbake i United

Sir Alex Ferguson ringte Ronny Johnsen (33) og ba ham møte på Manchester United-trening. Nå kan det hende han fortsetter fotballkarrieren på Old Trafford.

- Da Ferguson ringte og sa jeg kunne trene med dem, takket jeg ja. Jeg trenger å trene litt, sier Ronny til Dagbladet.

Men sir Alex Ferguson har neppe invitert nordmannen på trening bare for å være hyggelig. Etter sesongslutt tilbød skotten å forlenge Johnsens kontrakt med ett år. Det takket landslagsstopperen nei til, han ønsket en lengre kontrakt. Dermed var det duket for et klubbskifte etter seks år i Manchester United.

Ingen bedre klubb

Men nå er det plutselig blitt aktuelt å fortsette likevel, og Johnsen legger ikke skjul på at det er interessant.

- Skal jeg være ærlig, finnes det trolig ikke noen bedre klubb å være i. Manchester United er en kjempeklubb, og der kjenner jeg alt og alle, innrømmer 33-åringen.

Likevel vil han ikke ta noe for gitt, og sier at han ennå ikke har fått noe nytt tilbud fra sir Alex Ferguson.

- Hva som skjer videre får tida vise, sier han.

Johnsens agent, Rune Hauge, bekrefter at forsvareren skal være med klubben under oppkjøringen.

- Det var Ferguson som ville ha ham med, og Ronny sa ja. Han skal være med dem på oppkjøringen. Men hva som skjer videre er usikkert, sier Hauge.

Ronny og Rio

- Kan han bli å se i United-trøya neste sesong?

- Akkurat nå er det uklart, og foreløpig er ingen ting bestemt. Men hvem vet, det kan bli Ronny og Rio. Eller bare Rio, sier Hauge, og bekrefter dermed at United er ytterst nær å skaffe seg Leeds-stopperen Rio Ferdinand.

Johnsen har vært skadeforfulgt de siste sesongene, og det er nok noe av årsaken til at sir Alex ikke ville tilby Stokke-gutten annet enn en ettårskontrakt. Etter 15-millionersovergangen fra tyrkiske Besiktas sommeren 1996, ble Johnsen umiddelbart en suksess.

Han var sentral i laget da Manchester United tok trippelseier i 1998/99. En kneskade ødela 1999/2000-sesongen, og først i fjor vinter var han for alvor tilbake.

- Klubbene er klar over at han har vært mye skadet. Men i Island-kampen i mai så vi at den gamle Ronny er tilbake. Han har fortsatt veldig mye å bidra med på banen.

Villa og Bolton

Etter at han takket nei til tilbudet om enda ett år på Old Trafford, har Johnsen vært linket til blant andre Aston Villa og Bolton de siste dagene. Mandag sa Villas manager Graham Taylor til klubbens hjemmeside at han ikke hadde kontaktet Johnsen.

- Jeg kan ikke kommentere slike ting, men vi har i alle fall hatt en dialog med Aston Villa, bekrefter Hauge.

Klar før seriestart

- Når det gjelder Bolton var deres tilbud for lavt i utgangspunktet, men de er fortsatt aktuelle, som mange andre klubber. Jeg er ganske sikker på at han får seg en arbeidsgiver før sesongstart.

Det føler også Johnsen seg trygg på.

- Jeg regner og håper med det. Det bør ha ordnet seg før seriestart i England, sier han.

SA JA: - Da Ferguson ringte og sa jeg kunne trene med dem, takket jeg ja. Jeg trenger å trene litt, sier Ronny. Nå er han tilbake på Old Trafford.