Tilbake i Vålerenga

Øystein Stray Spetalen er en av seks investorer i Vålerengas hardt prøvede emisjon. Tidlig i neste uke ventes drøye 10 millioner inn på klubbens konto.

21. februar i fjor trakk Øystein Stray Spetalen seg fra Vålerengas elitestyre etter at han fikk et ultimatum av klubbens hovedeier, skipsreder John Fredriksen. Det handlet om mer Spetalen-penger inn i klubben, eller Spetalen som person ut av klubben. Og uten å si et vondt ord om den steinrike Vålerenga-eieren - Øystein Stray Spetalen henviste bare til «en del personkonflikter mellom ulike aktører i Vålerenga det siste året» - takket han for seg.

Nå er han, hvis styret godkjenner emisjonen på styremøtet mandag ettermiddag klokka 17.00, tilbake med friske penger.

- Jeg går inn med penger på én betingelse, sier Øystein Stray Spetalen til Dagbladet. - Det er at jeg ikke skal sitte i styret. For jeg orker ikke å sitte i flere styremøter i Vålerenga, jeg blir bare i dårlig humør når jeg får feil beskjeder. Som den vi har opplevd de siste dagene - den rundt Pa-Modou Kah. Da føler du deg bare lurt.

Tror på Rekdal

Kjetil Rekdal nevnes som hovedgrunnen når Stray Spetalen forklarer hvorfor han er villig til å gå inn med enda flere penger i underskuddbutikken Vålerenga.

- Jeg tror Kjetil har noe på gang. Endelig har klubben - bortsett fra da Drillo var der - fått en mann som kan fortelle hvor skapet skal stå. Og fra å ha gått med 30 millioner kroner i underskudds i 2001 og 15 millioner i fjor, ser det ikke ut til at underskuddet for 2003 blir større enn fem til ti millioner kroner. Og da er vi på rett vei.

- I 2004 går det forhåpentligvis i balanse.

VIF-trener Kjetil Rekdal - sjefen for det skapet Spetalen snakker om - håper imidlertid på balanse allerede i år.

- Det er fantastisk at vi nå ser ut til å få på plass emisjonen. Det er som jeg alltid har sagt - du får det du fortjener. Og med de pengene vi får nå, er vi brukbart stilt. Resten handler om å få inntektene opp og utgiftene ned.

- Hvordan?

- Vi hadde nesten 9000 tilskuere i snitt i fjor og budsjetterer med 10000 i år. Vi tror på tilnærmet fulle hus mot Lillestrøm (16. mai) og Rosenborg. Og så har vi E-cupen som vi ikke legger inn i budsjettet - det kan komme noe der også. I tillegg håper og tror vi på spillersalg - spesielt Tobias Grahn når klubbene ute i Europa begynner å forberede neste sesongs spillerstaller på sommeren, sier Kjetil Rekdal.

Hjertelig velkommen

Også Vålerengas konstituerte administrerende direktør, Kjetil Siem, ønsker Spetalen velkommen tilbake i klubben.

- I og med at emisjonen ikke er hjelt på plass, hadde vi ønsket at dette ikke kom ut nå, men at vi heller kunne gjort dette som planlagt.

- Men i og med at Øystein Stray Spetalen nå er med igjen, så ble det altså ikke sånn. Det får vi se det positive i - i Vålerenga er «cash king».

- Øystein er I hvert fall hjertelig velkommen, sier Siem til Dagbladet.

COMEBACK: Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen er igjen inne i Vålerenga. I fjor trakk han seg ut, nå skyter han inn ny kapital.