TILBAKE: Bodø/Glimt er tilbake i vinnersporet etter en knepen seier mot Strømsgodset, men måtte likevel se to av sine nøkkelspillere gå av med skade. Video: Fotball Media Vis mer

Tilbake i vinnersporet - nøkkelspillere skadet

Bodø/Glimt er tilbake i vinnersporet etter en knepen seier mot Strømsgodset. Serielederen måtte likevel se to av sine nøkkelspillere gå av med skade.

Publisert
  • Bodø/Glimt - Strømsgodset 3-2 (2-1)

Etter å ha gått på sitt første poengtap borte mot Stabæk tidligere i uka, ville Bodø/Glimt raskt tilbake i vinnersporet da Strømsgodset gjestet Aspmyra.

Det klarte de på første forsøk.

På tross av at Strømsgodset spilte en meget god kamp trakk Bodø/Glimt, som mange tidligere denne sesongen, det lengste strået og vant kampen 3-2.

- Den satt langt inne. Vi er for unøyaktig i den siste tredjedelen. Det var vanskelig i dag, men vi klarte det. En utrolig deilig seier, sa en lettet Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen.

- Det var tungt og en litt seig seier. Jeg scorer og vi vinner så jeg er fornøyd, så Jens Petter Hauge etter kampen.

Kristoffer Tokstad var en av bortelagets beste spillere og hadde én scoring og én assist i kampen. Kantspilleren følte laget hadde fortjent ett poeng fra kampen.

- Vi spiller bra i dag, så det er kjedelig. Jeg føler vi kunne tatt med oss et poeng i dag, så målscorer Kristoffer Tokstad.

MÅLRIKT: Tromsø fosser videre i OBOS-ligaen, mens Lillestrøm står med fire kamper uten seier. Se alle målene fra fredagens runde her! Video: Fotball Media Vis mer

Startet best

Bodø/Glimt skulle starte best da de tidlig var frampå med en farlig dobbeltsjanse. Det var hjemmelagets superdanske Kasper Junker som hadde sjansene men klarte ikke å overliste Viljar Myhra i Godset-målet.

Det skulle ikke ta lang tid før Glimt skulle gjøre det de har gjort så mange ganger tidligere denne sesongen. I kjent stil rullet Bodø/Glimt opp et nydelig angrep etter drøye ti minutter. Ulrik Saltnes sendte en nydelig passing til Philip Zinckernagel som satt den i mål forbi Myhra.

Men det skulle ikke gå mange minutter før Godset skulle slå tilbake.

Bare minutter seinere rullet bortelaget opp et fint angrep hvor Moses Mawa til slutt satte ballen enkelt i mål etter et innlegg fra Kristoffer Tokstad. 1-1 på Aspmyra.

De neste minuttene skulle bli litt mindre hektiske enn det innledende kvarteret.

Men da halvtimen var spilt skulle Glimt, som så mange ganger tidligere, ta ledelsen i kampen igjen. Denne gangen var en uheldig Niklas Gunnarson som satte ballen i eget mål. Det sto dermed 2-1 på Aspmyra, som også var resultatet til pause.

På tross av ledelsen måtte Glimts viktige venstreback Fredrik Bjørkan gå av med skade rett før pause. Inn kom Aleksander Foosnæs. Brede Moe måtte også av med skade tidligere i omgangen.

Strømsgodset var absolutt på høyde med serielederen og hadde flere farligheter i den første omgangen.

- Vi følger kampplanen bra og skaper masse sjanser. Vi har mulighet til å ta poeng i denne kampen, sa målscorer Mawa til Eurosport i pausen.

- Hjemmelaget er ikke så suverene som de pleier å være, sa Eurosport-reporter Jonas Bergh-Johnsen.

Flere mål

Den andre omgangen skulle også by på flere mål.

En kjempesjanse til stjerneskuddet Jens Petter Hauge og et par halvsjanser til Strømsgodset var det som var å melde om fra det første kvarteret i den andre omgangen. Men da klokka hadde passert 65 minutter spill skulle det skje mye på kort tid.

Først skulle Godsets lynhurtige kantspiller Kristoffer Tokstad banke inn et må fra skrå vinkel. Så, to minutter seinere, skulle Jens Petter Hauge revansjere seg etter bommen tidligere i omgangen. Unggutten ble spilt alene igjennom mot keeper Myhra og satt ballen i mål via fingertuppene til Godset-keeperen.

Begge lag hadde flere sjanser mot slutten av kampen, men hjemmelaget holdt unna og vant kampen 3-2. Bodø/Glimt er dermed tilbake på vinnersporet og tar tre viktige poeng i gullkampen.

Et lite skår i gleden er at både Brede Moe og Fredrik Bjørkan måtte ut med skade i den første omgangen. Bodø/Glimt er det laget i Eliteserien som har rullert minst på laget.

- Molde har en breiere stall, det kan være utslagsgivende til slutt i gullkampen, sa Kjetil Rekdal i Eurosport-studio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer