Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga vant 4-1 mot Haugesund

Tilbake med et smell: Ydmyket Haugesund

Vålerenga holdt lekestue og tok sin første seier på Haugesund stadion siden 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Haugesund - Vålerenga 1-4 (0-3)

Vålerenga åpnet årets sesong med storspill og medaljetakter. Ronny Deilas prosjekt så endelig ut til å gå den rette veien, og den gode åpninga skulle krones med seier før ferien mot Lillestrøm.

Men så gikk det slik det ofte har gått når optimismen har vært på sitt høyeste i Oslo-klubben. Vålerenga tapte 3-0 mot erkerivalen på eget gress, og siden sto klubben uten seier, inkludert en pinlig cupexit mot Bærum.

I kveld slo derimot Bård Finne og co. knallhardt tilbake da de smadret Haugesund 4-1 og innkasserte Vålerengas første seier på Haugesund stadion siden 2015.

- Det var en veldig bra prestasjon. Knallhardt arbeid, kompakte, jobber i alle dueller, som vi trenger å gjøre på bortebane. Jeg er veldig stolt av gutta i dag, sier Ronny Deila til Eurosport.

Saken fortsetter under videoen.

BALLEGREP: Det kokte over for Kristiansunds Pål Erik Ulvestad i tapet mot Rosenborg på Lerkendal stadion. Video: Eurosport Vis mer

Keeperdebutant for Vålerenga

Deila skrøt også av keeperdebutant Kristoffer Klaesson (18).

Midtstopperduoen Johan Lædre Bjørdal og Jonatan Tollås Nation har slitt med skader, og når førstnevnte i kveld ble friskmeldt, måtte nemlig en annen nøkkelspiller melde forfall til kampen.

Adam Kwarasey Larsen, som har vært rusten i VIF-målet den siste tida, sto over kampen på grunn av plager med ryggen, og inn kom Klaesson til sin eliteseriedebut.

- Det er noe veldig spesielt å spille i Eliteserien enn tredjedivisjon. Litt mer folk, mer trøkk over alt. Jeg merket nervene da jeg kom til stadion, men så senka det seg. Det kom litt da de fikk målet, det ble litt spenning, sier debutanten til Eurosport.

Vålerenga har store forhåpninger til unggutten som spiller på G19-landslaget, men Klaesson holdt på å få en grusom start i debuten.

Sisteskansen gikk ut av eget felt for å plukke et innlegg, men feilberegnet ballbanen, noe som gjorde at målet plutselig sto vidåpent. Heldigvis for 18-åringen fikk ingen Haugesund-spillere en fot på ballen.

Så var det duket for Vålerenga-fest.

AKROBATIKK: Aron Dønnum feiret 2-0-scoringen sin på lekent vis. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
AKROBATIKK: Aron Dønnum feiret 2-0-scoringen sin på lekent vis. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Finne holdt lekestue

Bård Finne åpnet scoringsfesten etter kvarteret spilt.

Matthías Vilhjálmsson brystet ballen ned til Chidera Ejuke. Nigerianeren spilte vegg med islendingen, som spilte en stikker til Bård Finne. Bergenseren pirket ballen i mål i nærmeste hjørne.

Og Finne skulle være kampens store spiller da Vålerenga ga Haugesund en leksjon i effektivitet og samspill.

Fem minutter før pause var det Ejuke som spilte en flott stikker til Finne, som igjen fant Aron Dønnum på løp. Unggutten skled inn 2-0 via stolpen.

To mål på to skudd for VIF, og to minutter seinere skulle alle gode ting vise seg å være tre for Oslo-klubben.

Vålerenga kontret hurtig. Sam Adekugbe slo ballen inn i feltet til Finne. Kampens store spiller dro av en forsvarer med en skuddfinte og plasserte ballen enkelt i mål.

Tre kjappe bytter

Haugesund-trener Jostein Grindhaug ble tvunget til å ta grep. Martin Samuelsen kom inn rett før pause, og før andre omgang gjorde han også de to siste byttene sine da Ibrahima Koné og Niklas Sandberg kom inn.

- Vålerenga er jæklig effektive, sa tidligere VIF-helt, nå Haugesund-kaptein, Christian Grindheim til Eurosport i pausen.

- I dag er det litt krydder. Sånn som vi liker. Vi har gjort en veldig god første omgang som vi skal gjenskape. Vi skal gjøre det enkelt og de samme tingene, sa Bård Finne.

Og det var ingen tvil om at effektiviteten ble med ut i andre omgang.

Haugesund åpnet offensivt og villig, men maktet ikke å komme til de helt store sjansene. Da Vålerenga kom framover, endte det med mål.

Chidera Ejuke plukket opp ballen etter et innlegg hadde blitt blokkert, dro av en mann, og curlet ballen på lekkert hvis i det lengste hjørnet. 4-0.

Etter en feberredning av Klaesson - et stolpeskudd av Vilhjálmsson - fikk Haugesund endelig scoringen sin da Ibrahima Koné reduserte med et flott hodestøt, men med 13 minutter igjen av kampen hadde VIF full kontroll.

«Advarsel, Enga er tilbake», som det så fint heter fra Klanen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!