Tilbake på beina

Norgesmester Unni Ødegårds (30) drøm om ski-VM ble knust da hun ble påkjørt og livstruende skadd på trening. Nå er hun på beina igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR/TRYSIL (Dagbladet): Unni kuttet ut jobb og karriereplaner for å trene, trene, trene. Resultatene de siste to vintrene var inspirerende etter fire års studier i Colorado, USA.

Blant annet ble hun norgesmester på tremila sist vinter. Hun ble tatt ut til flere verdenscuprenn. Hun var tilbake i toppen. Og satser deretter.

-  Jeg så for meg en plass i VM-troppen, sier hun.

En sommer med beinhard prioritering og tøff trening ga resultater. Unni gjorde kraftige rekordforbedringer i sine egne testløyper.

Tidlig i august knuste hun damerekorden i det beinharde «Skåla Opp» i Loen, et terrengløp med start på null og mål på 1848 meter.

Så smalt det.

Livstruende

Kortversjonen er slik: Unni var ute og trente klassisk på rulleski. Hun ble påkjørt av en bil, bakfra. De neste ukene er borte.

-  Jeg husker ingenting av de neste ukene, sier hun.

Men hun har blitt fortalt hva som skjedde. Blant annet at samboer Magnus som var i Sverige, ble oppringt og bedt om å komme til sykehuset.

Legene visste ikke om Unni ville overleve. Langt mindre hvilken tilstand hun ville være i om hun våknet opp. Hodet hadde fått en fryktelig smell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer