Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbake på benken igjen

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Fulham 1-0. Alex Ferguson begynte med alle tre, tok av en etter 68 minutter, og han som forsvant var Ole Gunnar Solskjær. Har du lurt på spissrangeringa på Old Trafford, bør gårsdagens managervurdering fortelle alt om den nærmeste framtida.

Fordi:

- Han er OK, sier Ferguson på spørsmål om Ole Gunnar Solskjær er skadd. Med andre ord: Sjøl om nordmannen plutselig tok seg til baksida av venstrelåret etter en bråspurt tidlig i andre omgang, og gikk rett i garderoben med den samme lårplukkinga etter spillerbyttet, så skal han altså være i orden. Og dette faktum gjør at Ole Gunnar Solskjær vil fortsette å være Uniteds superreserve utover vinteren.

Inntil Andy Cole og Dwight Yorke går inn i en formdvale, vil Ferguson tviholde på sine to toppscorere.

Andy Cole sendte United til kvartfinale mot Chelsea med sin 18. scoring for sesongen. Akkurat det målet bør han takke Ole Gunnar Solskjær for. Som fant sin spisskonkurrent med en berøring det luktet mål av hele veien fra avsender til mottaker.

Og så ble det akkurat det.

Mål og 1-0.

En spiss for mye

Men:

Manchester United fungerer ikke som de skal med tre angripere samtidig. De mister bredden, mister farten, og med Dwight Yorke som link mellom midtbane og angrep mister de også den giftigste avslutteren.

For først da Solskjær satt i garderoben og tok seg på låret var Yorke der i enden av sjansene. Før det - med nordmannen på banen - var han ikke i nærheten.

- Jeg skjønner at Alex Ferguson mener han bør gi Solskjær kamper fra start, sier Englands tidligere landslagstrener Terry Venables.

- Det er imidlertid feil å bruke Solskjær som en tredje spiss. Men sånn er det å være manager når du ønsker å tilfredsstille spillerne dine.

- Vi gjør alle feil i blant.

Prikkfri Henning

Henning Berg gjør ingen feil og er per dato Fergusons valg foran Ronny Johnson. Tilbake etter skaden som stoppet Italia-turen i forrige uke gikk Henning rett inn på laget.

Og der blir han værende så lenge samarbeidet med Jaap Stam fungerer tilnærmet prikkfritt.

At Fulham fikk en kjempesjanse som burde gitt 1-1 ved John Salako skyldtes en retur - ikke midtforsvaret.

- Jeg hadde vært litt blidere om vi hadde scoret på den, sier Fulham-manager Kevin Keegan.

- John Salako hadde jo åpent mål. Men bevares - man må huske på at vi spilte mot Manchester United. For en klubb som vår er det en stor greie å komme hit til Old Trafford.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media