<strong>TILBAKE:</strong> Bjørn Einar Romøren var tirsdag tilbake i hoppmiljøet. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TILBAKE: Bjørn Einar Romøren var tirsdag tilbake i hoppmiljøet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Tilbake på jobb: - Gruet meg

For første gang på over ett år var Bjørn Einar Romøren tilbake i hoppmiljøet tirsdag. Om en måned er han tilbake i jobben i Norges Skiforbund.

Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Sommeren 2019 fikk tidligere verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren marerittbeskjeden. Han hadde fått sykdommen Ewing Sarkom. En alvorlig kreftform i beinet.

Deretter ventet en knallhard cellekur. I vår ble han erklært kreftfri, og tirsdag var Romøren tilbake i hoppmiljøet under samling i Lysgårdsbakkene på Lillehammer.

- Det var kjempehyggelig å komme opp hit og det er trivelig å møte gamle venner og de jeg jobber sammen med. Jeg har såvidt fått sagt hei til halvparten av dem, sier en blid Romøren til Dagbladet.

Tilbake på jobb

39-åringen er etter sine egne ord bare på «utlån» under samlingen på Lillehammer. For samtidig som han kjempet for livet mot kreften, ble den tidligere storhopperen far. Nå har Romøren bare en snau måned igjen av pappapermen.

- Det er jo sånn at vi har verdens beste pappaperm-system i Norge, men det er ikke sånn at du kan fortsette pappaperm i det uendelige dessverre. Det kan det hende sjefen min synes hadde vært litt lumpent gjort, sier Romøren som er spent før han skal begynne i jobben som markedssjef i skiforbundet igjen.

- Jeg kjenner jo at jeg både gruer og gleder meg til det. Det blir jo ekstremt gøyalt og så håper jeg form og farge er bra nok for å si det sånn at jeg takler det på en god måte.

Og i hoppmiljøet gleder de seg stort til å ha Romøren tilbake i miljøet.

- Det er ekstremt viktig å ha han tilbake. Det er viktig for ham selvfølgelig å stå her og ha vunnet denne kampen, sier landslagstrener for herrene Alexander Stöckl til Dagbladet og legger til:

- Det er ekstremt viktig for oss å ha ham tilbake som person og som en arbeidskraft som har betydd veldig mye for hoppsporten de siste årene med tanke på markedarbeidet han har gjort.

Friskmeldt fra kreft

Et drøyt år etter å ha fått kreftdiagnosen er formen stadig bedre. Nå forteller Romøren at han føler seg bra igjen.

- Jeg kjenner at energien er der og så blir jeg fortsatt sliten, men det hadde jeg blitt uten cellegift også. Det hadde jeg blitt uten å ha vært gjennom cellegift også ja. Jeg har hørt det er småbarnsforeldre som er trette på kvelden. Jeg er ikke noe unikum, sier han med en tullete tone.

Men cellegiftkuren har til tider vært hard innrømmer Romøren overfor NRK som omtalte comebacket først:

- Det siste året har vært lærerikt. Og det har vært drittøft. Men så lenge jeg står her i dag, føler meg frisk og har et bra system rundt meg som jeg ikke har klart å ødelegge i sykdomstida, så er jeg ekstremt takknemlig, sier Romøren til NRK.

Tirsdag auksjonerte Romøren bort skiene han satt den legendariske verdensrekorden på 239 meter i 2005 til inntekt for barne- og ungdomsavdelingen på Lillehammer sykehus.

- Å være gjennom det å være syk, er tungt. Å bidra til at barna på barne- og ungdomsavdelinga på Lillehammer kan få det litt bedre, setter jeg pris på, sa en gråtkvalt Romøren under auksjoneringen.

Hoppjentene vant til slutt auksjonen og ga skiene til barneavdelingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer