Tilbake på toppen

Det finnes alpin-folk som har holdt gravøl over Ole Kristian Furuseths karriere denne vinteren. Men etter slalåmveteranens sesonginnspurt bør de rydde plass til ham på øverste hylle igjen. I går sto han på toppen av en helnorsk seierspall. - Dette motiverer til å stå på videre, mener Furuseth.

Lokomotivet i det norske alpineventyret er tilbake på toppen - ni år etter sin første verdenscup-seier. Men det var mange som trodde at Ole Kristian Furuseth bare var alpin-fortid.

Skviset

For en uke siden satt Ole Kristian Furuseth i Shiga Kogen med OL-medaljen alle unnet ham. Men gleden inneholdt en frustrasjon:

Ole Kristian følte at skifabrikanten hans hadde skviset ham denne vinteren. Halvveis inn i toårs-kontrakten ga de ham ikke lenger den servicen og støtten som de hadde avtalt. Og som trengs for å holde følge med de aller beste i alpin-sirkuset.

Ole Kristian Furuseths hovedarbeidsgiver så ikke lenger på 31-åringen som noe verdifullt iversteringsobjekt. De regnet med at han hadde gjort sitt, etter at en fattig tredjeplass ble eneste verdenscup-meritt forrige sesong.

Tre år siden sist

Og selv om Norges Skiforbund og diverse mindre støttespillere har gitt Furuseth den nødvendige oppbackingen denne sesongen, sa slalåmveteranen midt i OL-feiringa:

- Hvis jeg får en skileverandør som backer meg opp og gir den servicen jeg trenger for å hevde meg, går jeg på en ny sesong. Hvis ikke, tror jeg det er slutt, sier Furuseth til NTB.

Etter den siste ukas slalåm-oppvisninger, bør det stå køer av skiprodusenter utafor døra hans.

For Ole Kristian Furuseth inntok OL-desserten på toppen av seierspallen i går _ tre år etter hans forrige triumf i et verdenscuprenn.

- Egentlig hadde jeg bare lyst til å reise hjem etter OL. Kanskje var det derfor jeg kjørte så fort i dag, sa Ole Kristian, og bød på det bredeste smilet i sør-koreanske Yong Pyong i går.

Etter en deprimerende sesongstart, går han mot sin beste alpin-vinter på sju år. Takket være en strålende sesonginnspurt:

I Kitzbühel like før OL ble han nummer tre.

I OL ble han nummer to _ bare slått av en umulig Hans-Petter Buraas.

I går var Ole Kristian den umulige, og vant foran Finn Christian Jagge og Tom Stiansen.

Løsnet etter jul

- Rett etter jul merket jeg at det begynte å løsne for meg. Jeg kjørte fort i deler av løypa, men klarte ikke å gjennomføre. Nå stemmer det meste, sier Ole Kristian.

Han trodde ikke selv at han hadde kjørt så fort i første omgang, og ble overrasket da tiden sto mot alle angrep.

- Ungdommen kommer stadig sterkere, og det er ikke lett å holde dem fra livet, innrømmer 31-åringen.

Men i går var det gamleguttas dag i bakken:

Finn Christian Jagge (31 år) ble nummer to og Thomas Stangassinger (32) endte som femtemann.

- Det motiverer til å stå på videre, mener Furuseth.

I går tok ole Kristian Furuseth sin åttende verdenscupseier, og den tredje i Asia - i det første slalåmrennet i Sør-Korea noensinne.