Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbake på toppen

20 dager før VM-hoppingen starter i Oberstdorf er Roar Ljøkelsøy (28) tilbake på toppen.

-  Det var på tide å vinne igjen. Vi har kjempet hardt for å komme tilbake, og satser på mer moro utover vinteren, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

Sist vinter tok han sju verdenscupseirer, og ble dobbelt verdensmester i skiflyging (individuelt og lag). Før seieren i går, var tre andreplasser beholdningen denne VM-sesongen.

-  Da ettallet lyste mot meg fra tavla, var det en enorm lettelse. At jeg delte seieren med Malysz, spiller ingen rolle. Dette var stort uansett, sier Ljøkelsøy etter den første norske v-cupseieren siden han selv vant i Kollen i mars i fjor.

-  Greit å dele

Delt seier har han aldri opplevd før.

-  I går tror jeg det var riktig. Malysz var ustø i nedslaget i finaleomgangen, men hoppet jo tross alt to og en halv meter lenger enn meg. Selv er jeg veldig godt fornøyd med begge hoppene. Det eneste som hindret dem i å være makshopp, var noen små urenheter i satsen, sier Ljøkelsøy.

Fortsatt har han ting å forbedre.

-  Sånn vil det alltid være. Selv kan jeg bli bedre fysisk, og enda flinkere teknisk. Foran sistehoppet var jeg nervøs, men heldigvis rolig nok til å gjøre de tingene jeg skulle. Innstillingen var å være aggressiv, og samtidig avslappet i kroppen. Den kombinasjonen synes jeg gikk ganske bra, sier Ljøkelsøy.

Dårlig på trening

Etter rennet fikk han ros av trenerne for den måten han taklet hoppingen på.

-  Siden hoppuka har han slitt, og hoppet krampaktig. Heller ikke på treninga i Zakopane var Roar i nærheten av å utføre det vi kaller «normale» bevegelser. I rennet i går tok han ut sitt beste, og viste fin, avslappet hopping. Det viser hvilken konkurransemann han er, sier landslagstrener Geir Ole Berdahl.

Kald fisk

Mika Kojonkoski, sjef over alle sjefer, var ikke mindre lettet og imponert.

-  Dette var en ny, stor dag. Når du har lært å tape, smaker det ekstra godt å vinne. Roar var kald nok til å gjøre nøyaktig det han skulle, og leverte to veldig bra hopp. VM vil jeg ikke snakke om, annet enn at vi skal jobbe knallhardt den tida som gjenstår. Opplegget framover skal vi diskutere etter rennet i dag, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

KJEMPEGLAD: I noen sekunder ventet Roar Ljøkelsøy spent på om andrehoppet holdt til seier i Zakopane. - Da ettallet lyste mot meg fra tavla, var det en enorm lettelse, sier Roar til Dagbladet.
DELTE SEIEREN: Roar Ljøkelsøy og Adam Malysz.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media