Tilbake på vinnersporet etter Junker-show

Bodø/Glimt er tilbake på vinnersporet etter at Mjøndalen ble slått på hjemmebane.

JUBLER: Kasper Junker (Glimt) jubler for sin andre scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0 (1-0)

Bodø/Glimt var revansjelystne etter at de sist serierunde gikk på sesongens første nederlag i Eliteserien, da de tapte for tabelltoer Molde. Det skulle et Mjøndalen i desperat poengjakt få kjenne på da de gjestet Aspmyra søndag kveld.

En Kasper Junker i scoringshumør ble matchvinner for Bodø/Glimt med sine to mål.

Dansken scoret først på et straffespark i første omgang, før han doblet ledelsen etter pause da han var iskald alene med Sosha Makani.

- Jeg er veldig fornøyd. Tre poeng er det vikitgste. Prestasjonen er veldig god, sa Junker til Eurosport etter kampen.

NY SEIER: Moldes Martin Ellingsen feirer under eliteseriekampen mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Straffemål

Hjemmelaget kom best i gang med kampen. Da kvarteret var spilt fikk Bodø/Glimt et straffespark etter at Marius Høibråten ble felt av Mjøndalens Ole Amund Sveen.

Kasper Junker måtte score på straffesparket to ganger før dommeren kunne godkjenne målet. På danskens første straffespark var det nemlig for mange Glimt-spillere innenfor 16-meteren før straffesparket ble tatt.

Men Junker var også iskald på det andre forsøket, og førte dermed hjemmelaget opp i 1-0.

På tross av den gode starten til Glimt, tok Mjøndalen mer og mer over utover i omgangen. Bortelagets Sondre Liseth hadde blant annet en stor sjanse alene med keeper.

Men det ble ingen flere mål i den første omgangen, og hjemmelaget kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

- Jeg er fornøyd at vi leder. Vi må være råere i frispillingen og vi mister ballen litt for enkelt. Jeg håper at vi kan øke tempo på ballen i andre omgang, sa Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i pauseintervjuet med Eurosport.

- Jeg er fornøyd med hvordan vi løser ting etterhvert, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen blant annet i pauseintervjuet.

Junker-show

Etter pause var det Bodø/Glimt som igjen tok over taket på kampen, uten å skape de største sjansene.

Ulrik Saltnes var nære da hjemmelaget kombinerte seg lekkert forbi Mjøndalen-forsvaret, men avslutningen gikk rett på Sosha Makani.

Mjøndalen spilte seg opp utover omgangen, men som i den første omgangen skulle en danske i scoringshumør knuse Mjøndalens drøm om poeng.

Junker mottok ballen og passerte Makani elegant før han satte ballen i åpent mål.

Det blir ingen flere scoringer og Bodø/Glimt vinner kampen 2-0.

Seieren gjør at Glimt er tilbake på vinnersporet, og tar et nytt skritt nærmere seriegullet. Både Rosenborg og Molde vant sine kamper tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer