Tilbake til framtida

LOS ANGELES (Dagbladet): Espen Knutsen (26) takket i går nei til en kanonkontrakt fra Fr(olunda, og valgte i stedet å reise hjem til Stockholm og Djurgården. - Trivsel betyr mer enn penger, sier en fornøyd Shampo til Dagbladet.

Vålerenga-gutten ble enig med Djurgårdens sportsdirektør Putte Carlsson om en treårskontrakt. Og dermed var ikke klubbskiftet noe mer å lure på.

- Jeg hadde det veldig bra i Stockholm de tre åra jeg bodde der. Jeg kjenner byen og har mange gode venner der. Det var avgjørende, sier Espen.

- Ingen i klubben er sinte på deg etter måten du forlot dem på i fjor sommer?

- Nei. Den saken er ute av verden. Nå ønskes jeg velkommen tilbake.

Lønnskutt

Shampo signerte en langtidskontrakt med DIF sommeren 1996, men forsvant ut bakdøra til NHL i fjor sommer etter å ha blitt enig med klubben om økonomisk kompensasjon for kontraktsbruddet. Nå får han den samme lønna han hadde før han dro de neste tre åra. Etter det Dagbladet erfarer ligger den på omtrent to millioner kroner i året.

- Fr(olundas tilbud var langt bedre økonomisk. Jeg sa tidlig ifra til Malm(o at jeg ikke ønsket meg dit. Så de kom ikke med noe konkret tilbud. For Djurgården var hele tida førstevalget, sier Shampo.
Uansett hadde det blitt lønnskutt fra de fem millionene som ruller inn på Knutsen-kontoen denne sesongen.

Den langhårete Cincinnati-spilleren melder seg for sin nye arbeidsgiver allerede 4. mai. Etter en todagers samling går turen hjem til Oslo og styrkerommet. Før den svenske treningsstarten i Stockholm i august.

Hawaii-ferie

- Det blir greit å få stjernestatus igjen?

- He-he. Det gjør vel det. Jeg gleder meg allerede til neste sesong, svarer Espen.

Men først skal AHL-karrieren avsluttes. Aller helst på isen. De siste to ukene har nordmannen slitt med en lyskestrekk.

- Jeg håper å kunne spille i løpet av noen dager. Det er kjedelig å ikke ha noe å gjøre, mener Shampo.
Om laget ikke går til sluttspill, betyr det lengre Hawaii-ferie for Espen og samboeren.