Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbake til røttene: - Du føler deg som et barn igjen

Winter Classic arrangeres for sjuende gang.

(Dagbladet): Siden 2008 har Winter Classic vært en NHL-tradisjon. Utendørskampen rundt nyttårsaften, har utviklet seg til å bli en klassiker - selv om det bare er en ordinær NHL-kamp.

Denne gangen går kampen mellom Chicago Blackhawks og Washington Capitals. I år det Nationals Park som er den utvalgte stadion. Til daglig det er hjemmebanen til Baseball-laget Washington Nationals og har en kapasitet på 41 418 tilskuere.

Vært med før Felles for årets to lag, er at de begge har spilt Winter Classic tidligere. Chicago Blackhawks tapte for Detroit Red Wings i 2009, mens Capitals slo Pittsburgh Penguins 3-1 i 2011.

Interessen rundt kampene har vært enorm, og den har ikke blitt mindre av at HBO siden 2011 har laget dokumentarserien «24/7: Road to the NHL Winter Classic», hvor de følger de to lagene i månedene før den spesielle kampen.

Serien kan på mange måter minne om «Iskrigerne», som i høst ble sendt på TV 2 Zebra. Der fulgte et kamerateam Vålerengas hockeylag gjennom hele sesongen.

Gode tider - Alle ishockeyspillere spilte ute da de var mindre. Det var gode tider med venner, sier Aleksandr Ovetsjkin til USA Today. Den russiske superstjernen legger til at han føler seg som en unge igjen når tankene om å spille utendørs igjen dukker opp.

For den nå 31 år gamle russeren er det en god følelse. For Capitals-kapteinen merker at tjueårene har passert.

- Jeg merker jeg har blitt 30 år. Da jeg kom til ligaen sa Sergei Fedorov og Viktor Kozlov til meg: Husk, at når du er 30 kommer til å merke alle slagene mot kroppen. Du er nødt til å hvile mer.

TRENER: Washington Capitals testet isen i dag. Foto: H.Darr Beiser-USA TODAY Sports
KOPI: Det er laget en tro kopi av «The US Capitol» inne på arenaen. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP
TRENER: Washington Capitals testet isen i dag. Foto: H.Darr Beiser-USA TODAY Sports/NTB Scanpix.
SAMLET: Washington Capitals poserer for et lagbildet. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP.
TRENER: Washington Capitals testet isen i dag. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/NTB Scanpix.
TRENER: Washington Capitals testet isen i dag. Foto: H.Darr Beiser-USA TODAY Sports
SAMLET: Chicago Blackhawks tar et lagbildet under treningen på nyttårsaften. Foto: H.Darr Beiser-USA TODAY Sports/NTB Scanpix.
TESTER ISEN: Chicago trener på nyttårsaften. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
SAMLET: Chicago Blackhawks tar et lagbildet under treningen på nyttårsaften. Foto: Rob Carr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
TESTER SKUDDET: Blackhawks-kaptein Jonathan Toews tester isen på Nationals Park. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/NTB Scanpix.
I GÅR: Slik så banen ut 30. desember. Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB Scanpix.
STOR JOBB: Dette bildet ble tatt 18. desember. Foto: AP Photo/Nick Wass)

En ung og fremmadstormende russer tok ikke rådene for god fisk.

- Aldri verden om det skjer tenkte jeg. Nå derimot. Nå forstår jeg at jeg ikke lenger kan gjøre de samme tingene som jeg gjorde da jeg var 21-22 år. Hvis man ønsker å oprettholde den samme posisjonen må man gjøre endringer.

Hockeyens hjem Han er hovedstadsklubben soleklarte ener. Det har han vært siden han ankom DC i 2005. Han har blitt kåret til ligaens mest verdifulle spiller, ledet Russland til VM-gull og satt uttalige rekorder.

- Da jeg først kom hit fra det 6000-7000 som hadde sesongskort. Nå har hver eneste kamp de fem, seks siste årene vært utsolgt og skal spille foran 45 000 fans. Jeg føler meg priviligert, sier Capitals-vingen Brooks Laich ifølge CSNWashington.com.

Han er klar på russerens ankomst har vært viktig for hockeyens vekst i området.

100 000 i fjor Dan Craig er mannen som har hatt ansvaret med å få utebanen klar til 1. nyttårsdag. Til NHL.com forteller han at arbeidet har ligget foran skjema hele veien. I likhet med spillerne gleder han seg til oppgjøret.

- Jeg tror ikke det har noe å si om man har spilt utendørs tidligere. Spillerne gleder seg. Det er her hockeyen kommer fra. Det kommer til å være 45 000 skrikende fans. Når de kommer utpå banen vil det være som «Christmas Morning».

Ingen nordmann har deltatt i Winter Classic. Mats Zuccarellos klubb spilte riktignok oppgjøret i 2012, men «Zucca» var ikke en del av Rangers-troppen den gangen.

 GLEDER SEG:  Aleksandr Ovetsjkin ser fram mot å spille Winter Classic for andre gang. Foto: Alex Trautwig/Getty Images/AFP.
GLEDER SEG: Aleksandr Ovetsjkin ser fram mot å spille Winter Classic for andre gang. Foto: Alex Trautwig/Getty Images/AFP. Vis mer

I fjor møttes Detroit og Toronto i Michigian. Over 100 000 tilskuere så Toronto vinne.