Tilbake til Start

I min tid var buksene og trøyene trangere. Håret var langt og damene var finere. Vi driblet så mange vi kunne og hadde det gøy mot jålete østlendinger og tunge vestlendinger. Vi drev gjøn med de fleste. Start var et friskt pust. Makrell-fotball på gresset og Martell-fotball på bankettene. Festlige kamper og heidundrende nachspiel! Drillo ødela alt.

Drillo kom med systemene og de flate forsvarsfirerne som bare stod der som naut! Vi spiste middag i 4- 4- 2 og hadde spillermøter om lange innkast!

Fotball etter naturmetoden ble lagt død. Start avslørt. Hvorfor måtte alle fotballens store tenkere bli født i lille Norge? Start kom seg aldri etter kulturrevolusjonen i Fotball-Norge. Det ble vanskelig. Det ble opp og det ble ned.

Økonomisk kom smellene i takt med baklengsmålene. To seriegull la aldri på seg. Start hanglet gjennom slutten av åttitallet og var der bare nesten på nittitallet da Myggen og hans gjeng herjet med alle. Start banket Eggen og Rosenborg 5- 0. Men det holdt ikke så lenge. Det ble for dyrt. Alle spillerne fikk seg faks og egen spilleragent. Fotballspillere ble som jukebokser. Start ned igjen.

Og opp igjen. Håpet ble tent da Jan Halvor kom. Litt fram og tilbake i begynnelsen, men nå er Erik Solér med også. De to kompisene har full kontroll over Start. Den ene som trener. Den andre som pengemann.

Kristiansand og Sørlandet håper. På Start anno 2002 - et lag eksotisk som et innvandrerkontor. Her er finner, dansker og innslag fra Afrika. Og en reservekeeper fra Vennesla. Laget har tekniske unggutter som får ballen til å synge sørlandsviser. Start satser alt og skal være som Quart - engasjerende og fargesprakende! Det er i alle fall det vi håper.

Start

Stiftet: 19. september 1905

Seriemesterskap: 2

Cupmesterskap: 2

Plassering i fjor: Nr. 2 i 1. div.

Har:Penest vær

Mangler: Ei gressmatte

Dessverre - på landets dårligste bane. De eneste som elsker Kristiansand Stadion er måkene. PS: Alle vet at Jonny Bernander og Kåre Valebrokk kjøpte norsk fotball til NRK og TV2. Hvorfor? Selvfølgelig fordi Start rykket opp. Gutta er fra Kristiansand. Derfor tror jeg Start holder seg i divisjonen i år.

Norsk fotball har ikke råd til at Start rykker ned.

Sportslig hilsen:

Svein M.