Frida Karlsson er tilbake på landslaget

Tilbake

Frida Karlsson (23) er tilbake på det svenske landslaget. Svensk langrennskommentator peker på Kristine Stavås Skistad (24) og Tiril Udnes Weng (26) som sterke bidragsytere til at skiyndlingen er tilbake.

I VARMEN: Frida Karlsson er tilbake på det svenske landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I VARMEN: Frida Karlsson er tilbake på det svenske landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne Expressen melde at Frida Karlsson var på vei tilbake på det svenske landslaget. 23-åringen fra Sollefteå forlot sammen med Maja Dahlqvist og Linn Svahn det svenske landslaget i mai i fjor for å satse privat.

Torsdag formiddag offentliggjorde det svenske forbundet landslaget for kommende sesong. Der kom bekreftelsen på at trioen er tilbake i landslagsvarmen.

- Jeg tror aldri før at vi har hatt et så godt landslag. Vi får verdens beste landslag. Vi hadde vår beste sesong noensinne sist vinter og sikret rekord i antall VM-medaljer, sier landslagssjef Anders Byström.

PEKES PÅ: Langrennskommentator Torbjörn Nordvall mener Kristine Stavås Skistads sprint-dominans har fått den svenske ledelsen til å gå langt i å sikre landslagsplassen for Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PEKES PÅ: Langrennskommentator Torbjörn Nordvall mener Kristine Stavås Skistads sprint-dominans har fått den svenske ledelsen til å gå langt i å sikre landslagsplassen for Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Peker på Norge

Den svenske langrennskommentatoren Torbjörn Nordvall - som skriver for Nettavisen - peker på den norske framgangen på kvinnesiden som en avgjørende faktor for at Karlsson og co. nå er tilbake på landslaget.

- Jeg tror den norske framgangen med Tiril Udnes Weng som vant verdenscupen og Kristine Stavås Skistads dominans i sprint har vært en vekker for svensk damelangrenn, sier Nordvall til Dagbladet.

Frida Karlsson reagerer på reporterens spørsmål: - Aldri igjen!. Video: Løkås/Haarstad/With. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Selv om forrige sesong på mange måter er historie, glemmer ikke Nordvall det som skjedde under VM-stafetten i Planica.

- Jeg tror det var en skikkelig kalddusj for Sverige at Udnes Weng vant verdenscupen. For ikke å glemme VM-stafetten. Det svir fortsatt for svenskene. Jeg tror det absolutt har spilt inn på at Frida og co. nå er tilbake.

JUBLER: Nettavisens svenske langrennskommentor Torbjörn Nordvall er glad for at Frida Karlsson er tilbake på det svenske landslaget. Foto: Privat
JUBLER: Nettavisens svenske langrennskommentor Torbjörn Nordvall er glad for at Frida Karlsson er tilbake på det svenske landslaget. Foto: Privat Vis mer

Sakens kjerne

Det slo ned som ei bombe da det ble kjent at Karlsson ikke skulle være en del av landslaget fram mot VM. Svenske medier hadde i lang tid rapportert om problematiske forhandlinger.

Karlsson bekreftet i ettertid at striden handlet om at de ikke ønsket å delta på samtlige samlinger på sommerhalvåret.

Nå som Karlsson er tilbake tror Nordvall at de svenske jentene har fått mer frihet til å legge opp treningen sin selv.

De norske jentene var i ekstase etter seieren på VM-stafetten, Frida Karlsson måtte ha hjelp etter sin etappe og Tiril Udnes veng skjemmes når hun får se bildene av sin egen gullfeiring. Video: Løkås/Haarstad/With. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det var oppsiktsvekkende at det skjedde, og at de ikke kom til enighet. Jeg tror nå som de har kommet til enighet at de vil få større frihet til å tilpasse egen trening. Noen kommer nok til å tilbringe mer tid i høyden.

- Hvor viktig er det at Karlsson er tilbake?

- Hun er den absolutt største stjerna. Det er viktig for sponsorer og det svenske folk at hun er tilbake. I tillegg er hun vanvittig god. Så det er ingen tvil om at dette er veldig viktig.

STOR STJERNE: Frida Karlsson er Sveriges største langrennsutøver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR STJERNE: Frida Karlsson er Sveriges største langrennsutøver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nordvall fortsetter:

- De sender et signal om at man nå er et samlet lag. At landslaget er attraktivt og at de vil representere Sverige. De vil gjøre hverandre bedre.

Langrennskommentatoren spekulerer på om sponsorene har hatt sitt å si på avgjørelsen om å bringe Karlsson, Svahn og Dahlqvist tilbake på landslaget.

- Jeg tror landslagsledelsen har lært mye av det som skjedde sist gang. Og jeg er sikker på at ledelsen har hatt en følelse at de måtte få det til å funke denne gangen. Kanskje det til og med har vært noen krav fra sponsorer, sier Nordvall og understreker at det er spekulasjoner.

KLAR BESKJED: Vidar Løfshus slår alarm etter Frida Karlssons mange kollapser. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer