Magnus Carlsen åtte år på tronen

Tilbakeblikk på Carlsens VM-historie

Magnus Carlsen er stinn av rutine før sin femte VM-kamp i klassisk sjakk. Dette er høydepunktene som har holdt ham på toppen.

SEIRET I 2018: Magnus Carlsen ble mottatt med konfetti på hotellet han bodde på under sjakk-VM, etter at han forsvartre sin VM-tittel i omspill mot Fabiano Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SEIRET I 2018: Magnus Carlsen ble mottatt med konfetti på hotellet han bodde på under sjakk-VM, etter at han forsvartre sin VM-tittel i omspill mot Fabiano Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er ventetiden endelig over. Da spiller Carlsen sitt første VM-parti i langsjakk på tre år i møtet med Jan Nepomnjasjtsjij i Dubai. Det blir en duell mellom spillere som har kjent hverandre siden barndommen.

Kan russeren overraske og ta over tronen Carlsen har sittet på siden 2013?

– Det er en veldig skjev match med tanke på at Magnus spiller sin femte VM-kamp, mens «Nepo» debuterer og får sitt livs sjanse. En slik sjanse får han trolig aldri igjen, så han er nok ekstremt forberedt og motivert, sier Aftenpostens sjakkspaltist Atle Grønn til NTB.

– For Magnus er det mer et slit. Han sier selv at han ikke får særlig glede av å ha VM-tittelen, men han irriterer seg voldsomt over tanken på ikke å ha den. Klarer han å mobilisere den kreative energien han ofte får når han er presset eller forbannet? Jeg tror Magnus greier det.

I så fall tar Carlsen sin femte VM-tittel og legger seg inn én bak rekorden. Svaret får vi om noen uker. Her er et tilbakeblikk på hans tidligere bragder.

2013 (Chennai, India): Carlsen – Anand 6,5-3,5

* Fikk fordel av hvite brikker mot regjerende mester Vishy Anand i første parti, men dro i nødbremsen etter en tidlig feil. Berget remis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer