Tilbakefall for Christian Berge

Håndballkarrieren i fare etter at legene fant ny svulst.

(Dagbladet.no): I fjor fikk håndballspiller Christian Berge diagnosen «Non-Hodgkinson» (lymfekreft).

Og i begynnelsen av november gikk Flensburg-Handewett ut med meldingen om at en av klubbens stjernespillere hadde fått kreft.

Berge har imidlertid kjempet hardt for å komme tilbake på håndballbanen. Han har gjennomgått strålebehandling, trent forsiktig, og i januar gjorde han et comeback.

Tilbakefall

I dag gikk imidlertid den tyske klubben ut med en trist beskjed: Legen har funnet en ny svulst, og Berge må dermed gjennomgå en ny runde med cellebehandling.

Det betyr at han ikke vil stå til disposisjon for klubben på flere måneder, melder klubben på sine hjemmesider.

- Klubben kommer til å støtte Christian og familien hans i denne tunge tiden. Vi vil selvsagt oppfylle kontrakten, og håper også å tilby noe jobbmessig etter at kontrakten hans er gått ut, sier klubbdirektør Thorsten Storm.

Berge har 60 landskamper for Norge.

Gode prognoser

- Vi stiller oss ikke spørsmålet om han kommer tilbake på håndballbanen nå, at han blir frisk er førsteprioritet. Christian kommer til å være pasient, ikke håndballproff, i tiden som kommer, sier klubblege Hauke Mommsen.

Prognosene ved sykdommen er gode. 75-80 prosent av dem som blir rammet, blir helt friske igjen.

- Utsiktene er gunstige. Vanligvis reagerer denne kreftformen positivt på strålebehandling.

Men:

- Kreft er ikke forutsigbart. Garantier finnes ikke, for kreften kjenner ingen spilleregler. Det er det forferdelige med denne sykdommen, sier Mommsen.

TILBAKESLAG: Christian Berge så ut til å være på bedringens vei, og her spiller han kamp mot Montepellier 13. mars i år. I dag ble det imidlertid klart at kreften vil holde stjernespilleren ute i flere måneder.