Tilbakeslag for Grødum

Feberfri i går morges - syk igjen om kvelden.

I går morges øynet en optimistisk Øystein Grødum håp om likevel å gå dagens 10.000 meter i distanse-VM på skøyter. I går kveld kom feberen tilbake. Dermed har Grødum fortsatt sine ord i behold. - Det er 50 prosent sjanse for at jeg stiller, sa han etter treningsøkten fredag morgen.

Nå må han vente til lørdag for å se om han kan stille til start. Er han feberfri og kan gå en økt på morgenen, er det håp.

Han våknet opp feberfri fredag og fikk legetillatelse til å gå på isen. Etter økten bekreftet han at medaljedrømmen fortsatt lever, til tross for at han torsdag avskrev hele VM-helgen.

Bambi
-
 Jeg kjørte bare rolig, men det gikk bra. Det verste var å få koordinasjonen på plass igjen, var nesten litt Bambi på isen til å begynne med, fleipet arendalitten.

- Stiller jeg til start er det fordi jeg tror på en medalje. Det var det jeg kom hit for, og jeg tror jeg kan klare det hvis jeg går, sa 28-åringen

- Følelsen var veldig god, isen var rask. Men jeg kjørte ikke så veldig høy hastighet, det håper jeg å få gjort fredag kveld. Da må jeg kjøre litt akselerasjon og få spenningen i kroppen, forklarte han.

Men påkjenningen med istrening og intervjuer kostet kanskje for mye. Fredag kveld var det ingen Øystein Grødum å se på isen.

Var fin

TESTET FORMEN: Øystein Grødum var i bra form tidlig i går og testet formen i Inzell. Foto: Scanpix
TESTET FORMEN: Øystein Grødum var i bra form tidlig i går og testet formen i Inzell. Foto: Scanpix Vis mer

- Han var helt fin til lunsj, hadde frisk og fin farge i ansiktet og følte seg bra. Men på ettermiddagen kom feberen igjen, sier sportssjef Finn Aamodt til NTB.

Dermed ble han sendt i seng igjen i et forsøk på å få feberen ned. Alle krefter er i sving for å få gullhåpet på beina igjen.

Smilet til landslagstrener Peter Mueller da han hadde Grødum tilbake på isen fredag morgen sa alt om hvor mye sørlendingen betyr for det norske landslaget.

- Det er hyggelig bare å ha ham på isen, å ha et håp om at han kan gå. Selvfølgelig tror jeg på medalje hvis han stiller til start. Jeg tror på mirakler, så hvorfor ikke snakke om gull, sa Mueller med sitt bredeste glis.

Forhåpentlig kan både han og Grødum smile sammen lørdag. (©NTB)