Tilbakeviser at Discovery hadde eksklusivitetskrav i tippeligaforhandlingene

- Det stemmer ikke.

GIR SIN SIDE AV SAKEN: Rune Hauge forteller nå sin versjon av hvordan forhandlingene som førte til salget av tv-rettighetene for norsk toppfotball foregikk. Foto: Scanpix
GIR SIN SIDE AV SAKEN: Rune Hauge forteller nå sin versjon av hvordan forhandlingene som førte til salget av tv-rettighetene for norsk toppfotball foregikk. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en sak Dagbladet publiserte fredag kveld forteller anonyme kilder at TV 2 ikke fikk forhandlet om tv-rettighetene for Tippeligaen og Obos-ligaen, som ble solgt for 2,4 milliarder til Discovery Networks. Det blir også hevdet at Rune Hauge og medlemmene av Fotball Medias forhandlingsutvalg ikke ville møte TV 2 i dagene etter at fristen for å levere bud gikk ut.

Dette tilbakeviser nå Hauge, som var hyret inn av Fotball Media for å bistå i forhandlingene.

- Min telefon og mail har den siste måneden vært åpen 24 timer i døgnet. Selvfølgelig er det tider der du sitter i møter og må ringe opp igjen en time eller to seinere, men ellers har jeg vært tilgjengelig hele tida, sier Hauge til Dagbladet.

- Møtte TV 2 Anonyme kilder hevder overfor Dagbladet at vinneren av rettighetskampen, amerikansk-eide Discovery, la inn et eksklusivitetskrav som gjorde at TV 2 aldri fikk komme til forhandlingsbordet.

Også dette motstrider Hauge.

- Det stemmer ikke at Discovery forlangte eksklusive forhandlinger. Og at TV 2 ikke kom til forhandlingsbordet, er direkte feil. Det stemmer ikke at vi ikke ville møte dem. Vi møtte TV 2 flere ganger. De tapte rettighetskampen fordi budet deres ikke nådde opp. Det var derfor de tapte, sier Hauge og utdyper:

- Det som skjedde etter budene ble levert inn, var at alle parter fikk anledning til å presentere sine bud. Det innebar en nøye gjennomgang hvor de fikk påpekt hva de mente. Noen, uten å si hvem, fikk også ytterligere møter i den fasen for å se om det var ting de ville revurdere.

Derfor vant Discovery Ifølge Hauge gikk fotballen videre med Discovery sitt bud fordi det var det beste, noe de andre aktørene som skal ha kommet med bud skal ha blitt orientert om.

- Budene ble vurdert etter fastlagte og kjente kriterier. Det var fotballen som vurderte at Discovery sitt bud var det beste. Discovery har gjort en fantastisk jobb. Harald Strømme, med sitt lag, har virkelig jobbet skjorta av seg med dette her. De har fått med seg alle detaljene og alle ønskene til fotballen og oppfulgt dem perfekt, sier Hauge, før han legger til:

- Det var utlyst en konkurranse. Fotballen valgte så å gå i en forhandlingsrunde for å bli enig med den som hadde det beste budet. De andre ble orientert da det hadde skjedd. Det ble ikke sagt hvilken aktør det var, men vi opplyste om at vi hadde valgt å gå i forhandlinger med en aktør for å prøve å bli enige.

Tilbakeviser påstandene Discovery-sjef Harald Strømme avviser også at de fremmet et eksklusvitetskrav.
 
- Det var Fotball Media som inviterte oss inn i eksklusive sluttforhandlinger. Idéen kom ikke fra oss. Og dette er ikke uvanlig i slike prosesser. Blant annet inngikk TV2 og Bonnier en slik eksklusivitetsperiode i salgsprosessen rundt C More for under ett år siden, sier Strømme til Dagbladet. 

Strømme påpeker at det også sto klart i anbudsdokumentet at Fotball Media forbeholdt seg retten til å gå videre med bare en av partene etter budfristen.

- Alt har foregått 100 prosent etter boka slik vi har opplevd det. Advokater fra Selmer har deltatt i alle møter, og den skriftlige utlysningen av anbudskonkurransen var tydelig på at fotballen kunne velge å gå videre med én part når som helst etter budfristen. Derfor gikk vi offensivt inn med en gang, forteller Strømme.

Konsernsjef i TV 2 Olav T. Sandnes ønsker på sin side ikke å kommentere saken.

- Vi har ingen kommentar til forhandlingsprosessen. Vi er, som sagt tidligere, skuffet over utfallet av prosessen og skulle gjerne forvaltet rettighetene fremover, men nå ønsker vi først og fremst norsk fotball lykke til videre, sier Sandnes til Dagbladet.

- IKKE VÅR IDÉ: Discovery-sjef Harald Strømme sier at Discovery ikke foreslo et eksklusivitetskrav.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
- IKKE VÅR IDÉ: Discovery-sjef Harald Strømme sier at Discovery ikke foreslo et eksklusivitetskrav. Foto: Kyrre Lien / Scanpix . Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer