KUNNE SPILT I BARCA: Real Madrid Cristiano Ronaldo har vært en suksess i Madrid - men ifølge en tidligere Barcelona-president kunne han spilt hos rivalen. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
KUNNE SPILT I BARCA: Real Madrid Cristiano Ronaldo har vært en suksess i Madrid - men ifølge en tidligere Barcelona-president kunne han spilt hos rivalen. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de OlzaVis mer

- Tilbød Cristiano Ronaldo til Barcelona

Men klubben hadde ikke råd.

(Dagbladet): Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo scoret 46 seriemål og bidro sterkt til at klubben vant La Liga foran erkerival Barcelona forrige sesong.

Denne sesongen er Real Madrid på etterskudd i tittelkampen - 15 poeng bak rivalen -  og i et nytt intervju forteller Barcelonas tidligere president Joan Laporta, at Ronaldo var nær en overgang til «Barca».

- Ikke råd
Ronaldo ble solgt fra Sporting til Manchester United i 2003, og ifølge Laporta takket Barcelona nei til å signere spillere.

- Jorge Mendes (Ronaldos agent) tilbød Ronaldo til en billigere pris enn United måtte betale, men på det tidspunktet hadde vi ikke råd til å hente ham, sier Laporta ifølge Marca.

Ronaldo kostet United 111 millioner kroner i 2003, og de solgte angriperen videre til Real Madrid for over 700 millioner i 2009.

Mourinho i samtaler
Laporta var president i Barcelona fra 2003 til 2010, og forteller også at klubben var nær å sikre seg nåværende Real Madrid-sjef Jose Mourinho.

Presidenten skal ha møtt Mourinho da klubben så etter ny trener etter at Frank Rijkaard forsvant fra Camp Nou i 2008.

- Mourinho er en fantastisk og profesjonell trener, men vi hadde Guardiola som også var klar til å trene laget. Jeg føler vi gjorde et rett valg, sier Laporta.

Også Real Madrid-duoen Xabi Alonso og Kaka var på ønskelista til Barcelona.

- Vi ville signere Alonso, men han hadde ikke de «to-touch»-ferdighetene vi så etter, og klubben valgte å ikke gå videre med interessen, sier Laporta.

AVSLØRER: Tidligere Barcelona-president Joan Laporta (t.v.) sier klubben var nær en avtale med både Mourinho og Ronaldo før de kom til rivalen Real Madrid. Foto: AP Photo/David Ramos
AVSLØRER: Tidligere Barcelona-president Joan Laporta (t.v.) sier klubben var nær en avtale med både Mourinho og Ronaldo før de kom til rivalen Real Madrid. Foto: AP Photo/David Ramos Vis mer