Tilbud fra nytt land

Både Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen er nå formelt ferdige med Norges Fotballforbund. «Perry» til Dagbladet: - Tilbud fra et annet landslag.

AVSLUTTET KAPITTEL: Per Joar «Perry» Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck fikk trene Norge i fire år. Foto: NTB
AVSLUTTET KAPITTEL: Per Joar «Perry» Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck fikk trene Norge i fire år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotballandslagets tidligere assistenttrener, Per Joar «Perry» Hansen (55), bekrefter at sluttavtalen med Norges Fotballforbund er i orden.

Dermed har verken han eller Lars Lagerbäck (72) noe uoppgjort med forbundet etter at de fikk sparken som landslagstrenere i begynnelsen av desember.

- Jeg kommenterer ikke selve avtalen. Men vi er enige om at vi er enige. Da er saken ute av verden for min del. Arbeidsforholdet med Norges Fotballforbund er over, sier «Perry» til Dagbladet.

OPPE OG AVKLART: Både «Perry» og Lagerbäck har formelt avsluttet avtalen med Norges Fotballforbund. Foto: Bjørn Langsem
OPPE OG AVKLART: Både «Perry» og Lagerbäck har formelt avsluttet avtalen med Norges Fotballforbund. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Han og Lagerbäck hadde opprinnelig kontrakt fram til juni 2022. Det er grunn til å tro at de får lønn ut kontraktstida, uten at «Perry» vil si noe om dette.

- Så nå er du fri og uavhengig?

- Ja.

Både Lagerbäck og «Perry» var innstilt på å ta fatt på neste års VM-kvalifisering der Norge møter Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar. Nå blir det i stedet med Ståle Solbakken ved roret.

Men samarbeidet mellom Lagerbäck og «Perry» er nødvendigvis ikke over. Norges tidligere assistenttrener innrømmer at duoen har fått et tilbud om å trene fotballandslaget til et annet land.

- Jeg vil ikke kommentere hvilket land. Men vi har sagt nei, så da er det ute av verden.

- Dere fikk tilbudet som en trenerduo?

- Ja.

- Hvorfor sa dere nei?

- Det er for nært i tid, og for tett oppunder det som har skjedd. Dessuten var det langt borte.

- Hvor lang tid brukte dere på å vurdere tilbudet?

- Et par dager.

- Er det dette dere vil: Jobbe videre sammen?

- Lars er sterk og klar. Han har fortsatt lyst til å jobbe med fotball. Vi har allerede fått forespørsler som vi har sagt nei til, så får vi se hva som skjer.

SYRLIG STIKK: Lars Lagerbäck kom med et stikk i pressemeldingen i forbindelse med avskjedigelsen fra fotballandslaget. Vis mer

Hansen fortsetter:

- Jeg tror vi skal bruke litt tid, så vi ikke kaster oss på nye prosjekter. Men vi har samarbeidet utrolig godt sammen. Vi har veldig like tanker, spesielt om hvordan landslag må og skal fungere. Vi er samstemte på dette.

Og:

- Jeg tror ikke Lars har tenkt til å pensjonere seg helt ennå. Han har stadig mye å bidra med.

- Så han er fortsatt sulten på en trenerrolle?

- Ja, i alle fall en rolle. Om han har lyst til å fortsette som hovedtrener, vet jeg ikke hundre prosent. Men han kan brukes i alle roller i og rundt et landslag. Den dagen det blir aktuelt, får han vurdere det. Men foreløpig sitter han rolig i båten.

Lagerbäck skal være ønsket som landslagstrener på Island igjen etter at Erik Hamrén sluttet. Her hadde han enorm suksess fra 2012 til 2016. Men «Perry» vil ikke si noe om aktuelle land.

Da Ståle Solbakken fikk sparken i F.C. København, spurte Norges Fotballforbund om det var greit for Lagerbäck at de tok en prat med ham.

- Hvordan mottok dere beskjeden om at det var over?

- Det var Lars som mottok den først. Så meddelte han den til meg.

- Hvordan opplevde han det?

- Det får han svare på selv.

IKKE TIL EM: Målet var å komme til fotball-EM. Det gikk ikke, og kostet trenerduoen jobben. Foto: Bjørn Langsem
IKKE TIL EM: Målet var å komme til fotball-EM. Det gikk ikke, og kostet trenerduoen jobben. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hva med deg?

- Det er sånn i dette gamet her, at du aldri vet hva som skjer. Mitt fokus har hele veien vært å gjøre en best mulig jobb sammen med Lars. Og så vet du aldri når ting tar slutt i toppfotballen. Det er litt av toppfotballens natur at sånne ting skjer hele tida.

- Men dere var klare for VM-kvalifisering med Norge?

- Absolutt. Det var vi hundre prosent motiverte for.

- Er du bitter på noe vis?

- Det gagner ingen å være bitter i fotball. Da bruker du energien feil. Det går ikke an å se bakover. Norges Fotballforbund og A-landslaget er et avsluttet kapittel, i alle fall fra min side. Det er bare å ønske nye koster lykke til. Og så må Lars og jeg gå videre.

- Er alt også avsluttet fra Lagerbäcks side?

- Det er vel avsluttet hundre prosent der også. Alt skal være oppgjort.

- Hva tenker du om Ståle Solbakken som ny landslagstrener?

- Ståle er udiskutabelt en dyktig trener og fagmann. Han er én av veldig få i Norge som kan internasjonal fotball, så det kan bli veldig bra. Framtida bør se lys ut for både trenere og spillere. Forhåpentligvis kan Norge komme til et sluttspill, det er på tide.

NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB
NY LANDSLAGSTRENER: Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Har du snakket med Solbakken?

- Ja, det har jeg gjort. Jeg har kjent Ståle i 20 år. Vi har pratet om forskjellige ting rundt laget, hvordan vi har organisert oss, og hvordan han tenker å gjøre det.

- Hva med framtida? Det er trener du fortsatt vil være?

- Jeg har ikke tenkt så mye over det. I Norge har jeg trent lag fra Eliteserien til 4. divisjon. Jeg har vært i Allsvenskan, jeg har hatt U21-landslaget og jeg har vært fire år sammen med Lars. Jeg har opplevd mye. Videre framover må det være noe som trigger meg ordentlig. Men du vet aldri i fotballbransjen. Du kan ikke planlegge så veldig mye. Det er tilfeldig hvem du får tilbud av og hvilke dører som åpner seg. Jeg får helt enkelt avvente og se hva som skjer, sier «Perry» til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer