Tilbud og jobber i kø

Selv om dobbelt-verdensmester Thomas Alsgaard nå gir seg, blir han neppe arbeidsledig.

Tilbudene om jobboppdrag haglet inn straks Thomas Alsgaard annonserte at han la opp som skiløper onsdag. Den nylig doble verdensmesteren fikk sporenstreks tilbud om å bidra med sin enorme rutine fra landslagsledelsen ved sportssjef Bjørnar Håkensmoen og herretrener Carl Henning Gran. Skifabrikanten Madshus ønsker ham med på laget videre, de har da også kontrakt med ham til 2006.

Skistyrets Arvid Sulland driver med bil i det sivile og inviterte Alsgaard med på lasset, toppidrettssjef Bjørge Stensbøl signaliserte at han trenger Alsgaards treningsekspertise.

Rådgiver og mangeårig trener Erik Røste var også frampå.

Alle var de der da Norges beste langrennsløper på herresiden kom med nyheten om at han har gått sitt siste mesterskap.

Over

Etter denne sesongen er det slutt.

- Jeg skal bruke våren og sommeren til å tenke meg om før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre i framtida. Jeg følte det var på tide å ta et steg videre nå. Jeg ser muligheter i mine egne selskaper, og jeg har også lyst til å kjøre mer rally, sa Alsgaard som ikke kommer til å stue vekk skiene for alltid.

Han skal fullføre sesongen i Holmenkollen, Lahtis og Falun, og skal trene i fortsettelsen også.

- Jeg kommer aldri til å slutte å gå på ski, Og selv om jeg ikke ser meg selv i noen trenerrolle, vil jeg svært gjerne bidra med mitt om jeg får tilbud om det, sa han.

Lang prosess

Thomas Alsgaard har grublet på avgjørelsen i lang tid. Han sier han sikkert kommer til å angre enkelte ganger, men føler seg ganske sikker på å ha gjort det riktige.

- Det var enten å slutte nå, eller å fortsette fram til OL i Torino 2006. Jeg kom til at jeg har brukt opp de ressursene som skal til for å være med i toppen, føler meg sliten etter mange år med langrenn. Jeg startet som treåring og har vært med 11 år på landslaget. Jeg har brukt opp kruttet som skal til, sa Alsgaard.

- Hadde jeg følt jeg hadde kunnet henge med i mange år til, hadde jeg også fortsatt i mange år til. Prosessen fram til beslutningen har vart siden sesongen startet. Også da det gikk som best under VM i Val di Fiemme brukte jeg tid etter stafettgullet og seieren på tremila til å tenke på framtida. Selv i den situasjonen ble jeg bare mer og mer sikker på at dette var det riktige å gjøre, fortsatte Alsgaard, som slo igjennom i mesterskap med gull på tremila i Lillehammer-OL i 1994.

Han har tatt gull i de siste åtte mesterskapene. Det har ingen klart før ham. Totalt har han 10 gull i OL og VM.

Tøft

For langrennslandslaget var dette en tung avgjørelse.

- Det er aldri gunstig å miste en sånn løper løper for et lag. Det er klart at det blir tøft, men samtidig gir det oss nye utfordringer, sa herretrener Carl Henning Gran.

Forholdet mellom Olympiatoppen og Alsgaard har ikke alltid vært det beste, men onsdag var det historie.

- I mediene kan det virke som vi har hatt et konfliktfylt forhold, men jeg føler vi har hatt gjensidig respekt for hverandre. Du er et helt menneske, den komplette toppidrettsutøver, sa toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

(NTB)

STOR: Bjørge Stensbøl roser Thomas Alsgaard.