Tilbudt bare 3 millioner

Kjetil Rekdals framtid i Vålerenga er usikker. Etter det Dagbladet erfarer lå Vålerengas første lønnsantydning til midtbanestrategen på drøye tre millioner kroner over tre år. Det er for lite til å holde ham i Oslo.

- Jeg diskuterer ikke økonomi i avisa. Men det går helt klart en økonomisk smertegrense for meg også, sier Rekdal til Dagbladet.

Tre Bundesliga-klubber, i tillegg til nedrykningsklare Ulm, har allerede henvendt seg til Rekdal. Den siste bare fire timer før Viking-kampen.

Telefon

- Jeg fikk en telefon i firetida fra en klubb, mens jeg spiste. Så jeg fikk ikke prata noe særlig med dem, sier Rekdal.

Lønnsnivået for en spiller i Rekdal-klassen i Bundesliga ligger på rundt fem millioner kroner i året. Hvis ikke Vålerenga høyner budet sitt, kan Rekdal trolig tjene fem ganger mer hvis han velger å gjøre vendereis til Tyskland.

I kveld møtes styret i Vålerenga ASA. Der må investorene være rede til å legge flere millioner på bordet for å beholde Rekdal.

- Vi får se hva vi kan bli enige om. Jeg ser potensialet i Vålerenga, og det hadde vært gøy å bli. På sikt kan vi bli like gode som RBK. Det hadde vært gøy å være med på, sier Rekdal.

Strekker seg

VIF-investor Øystein Stray Spetalen, er veldig lysten på å beholde Rekdal.

- Personlig er jeg villig til å strekke meg langt for at Kjetil Rekdal kan bli værende i klubben, sier Spetalen til Dagbladet.

Han vil ikke si hvor mye penger han kan tilby, men antyder at det er langt mer enn de tre millionene klubbledelsen så langt har kommet med.

- Det er bedre å investere i kvalitet, enn kvantitet for å si det sånn, sier Spetalen.