Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tilbudt goder for å tape

Hviterusslands landslagskeeper Gennadij Tumilovitsj hevder at spillere på laget hans ble tilbudt materielle goder for å tape mot Ukraina i Norges VM-pulje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hviterusslands beste spiller påstår at flere av hans lagkamerater ble bestukket for å tape kampen mot Wales, slik at Ukraina skulle få playoff mot Tyskland i VM-kvalifiseringen. I såfall har det skjedd kampfiksing i Norges pulje i VM-kvalifiseringen, skriver Stavanger Aftenblad som viser til et intervju med Tumilovitsj i den russiske avisa Sport Express.

Da Wales vant 1-0 hjemme mot Hviterussland samtidig som Ukraina klarte 1-1 borte mot Polen, var det Sjevtsjenko, Rebrov og Ukraina som fikk sjansen til kvalifiseringen mot Tyskland, som ukrainerne likevel tapte.

Ifølge Tumilovitsj skal flere av de hviterussiske spillerne ha blitt tilbudt gaver for å sørge for tap.

- La oss si det slik: Enkelte av våre spillere ble tilbudt visse materielle goder, og i beste fall overveide de tilbudet, sier Tumilovitsj til den russiske avisen Sport Express.

- Det vil ikke overraske meg hvis det viser seg å stemme. Men la oss droppe mer om saken til vi har beviser, sier den hviterussiske keeperen. Sjøl storspilte han mot Wales, og er senere kåret til årets spiller i Hviterussland.

Det har lenge vært uro rundt det hviterussiske landslaget. Lagets to profiler, Valiantsin Bialkevich og Aleksandr Khatskevic, uteble overraskende fra kampen mot Wales, skriver Stavanger Aftenblad.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart