Tilbyr 10 millioner

I dag kan Branns økonomiske floke langt på vei være løst. Klubben forhandlet i natt med Knut Jørgen Hauge og John Einar Thorbjørnsen. De lokker med ti millioner kroner.

BERGEN (Dagbladet): De to lokale investorene dukket opp som troll av eske i høst. Per faks henvendte de seg til Branns største aksjonærer og tilbød seg å overta hver aksjepost for en krone. Tilbudet ble møtt med fnys.

Men Thorbjørnsen og Hauge har slett ikke gitt opp. I det stille har det pågått forhandlinger mellom Brann og eiendomsinvestorene som gjennom selskapet Vågen Brygge Invest forsøker å få kontroll over fotballklubben i Bergen.

Seks punkts plan

Seint i går kveld satt Brann ASAs styreformann Ivar Hanestad i forhandlinger med en representant for investorene. Forhandlingene skjedde på et advokatkontor i Bergen. Verken Hauge eller Thorbjørnsen var til stede på møtet, men overlot forhandlingene til en innleid advokat.

De to forretningsmennene har lagt frem en seks punkts plan for Brann. I planen inngår blant annet at Vågen Brygge Invest overtar Brann Stadion og at klubben får leie anlegget for 1,7 millioner kroner i året.

Den virkelige gulroten ligger i at investorene, gjennom en emisjon, skyter inn ti millioner kroner som Brann kan bruke på sportslig satsing foran neste sesong.

Boligområde

Brann har også forhandlet med Storbergen Boligbyggelag som har sagt seg interessert i overta anlegget med tanke på framtidig boligutbygging. Men boligbyggelaget har ikke ønsket å spytte penger inn i den sportslige aktiviteten.

Området Brann Stadion i dag ligger på er et svært attraktivt boligområde ved foten av Ulriken. Brann har lenge ønsket seg et nytt og mer moderne fotballanlegg, men har så langt vært uten økonomiske muligheter til å oppfylle drømmen.

Eiendomsinvestorene har planer om å bygge boliger på området når et nytt stadionanlegg en gang i framtida blir realisert, forhåpentligvis med hjelp fra Bergen kommune og private investorer. I tilbudet fra Vågen Brygge Invest blir Brann forespeilet en stor del av fortjenesten når boligsatsingen på stadionanlegget blir realisert.

- Vi mener vi har gitt Brann et godt tilbud og jeg regner med at det blir en løsning om kort tid, sier Thorbjørnsen til Dagbladet.

- Jeg har en klar følelse av at Brann mener dette er interessant for dem, sier Thorbjørnsen.

Brann ASA-formann Ivar Hanestad var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.