- Tilbyr 35 mill.

Kriserammede Barcelona bekreftet i går at Sven-Göran Eriksson er klubbens førstevalg som trener.

Ifølge den engelske avisa Daily Mirror er spanjolene villige til å betale Svennis rundt 35 millioner kroner i året.

Tilbudet fra Barca forsterker dermed spekulasjonene rundt Sven-Göran Erikssons framtid som Englands landslagssjef. Det som begynte som en irritasjon på grunn av de store klubbenes vegring mot å frigi sine spillere til privatlandskamper, og som i forkant av den kommende kampen mot Australia har vokst seg til en prestisjetung kampsak for svensken, har nå også fått en nødutgang.

For Svennis vil ha med sine spillere fra både Manchester United, Arsenal og Liverpool når troppen offentliggjøres i morgen.

Barcelonas styreformann Javier Perez Farguell bekrefter at Sven-Göran Eriksson står øverst på klubbens ønskeliste når en permanent trener skal ansettes til sommeren. Barcas ønske er å gjøre dagens vikar, Raddy Antic til Erikssons assistent.

- Vi er fornøyd med ansettelsen av Antic, men en klubb som Barcelona må alltid se inn i framtida og vurdere alle muligheter, sier Farguell.

- Vi er nå inne i det verste halvåret i klubbens 103-årige historie. Derfor er det av avgjørende betydning at den neste treneren er den riktige.

Sven-Göran Eriksson, som i dag tjener ca. 28 millioner kroner i året og er under kontrakt med FA til etter VM i 2006, har tidligere sagt at Barcelona, sammen med Manchester United og Real Madrid, er en av de få klubbene han alltid har drømt om å trene.

BEUNDRET: Barcelona beundrer Sven-Göran Erikssons rykte, erfaringer og trener-CV, og vil nå gjøre alt de kan for å lokke ham fra ball-øya.