Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbyr seg å droppe avtalen med Petter

Men Northug vil tviholde på Red Bull.

BARNAS FORBILDE: Men sponsorene til Norges Skiforbund er ikke fullt så begeistret for avtalen Petter Northug har med Red Bull. Hovedpersonen selv er fast bestemt på å fortsette samarbeidet med energidrikkgiganten. 

Foto: ARNT E. FOLVIK
BARNAS FORBILDE: Men sponsorene til Norges Skiforbund er ikke fullt så begeistret for avtalen Petter Northug har med Red Bull. Hovedpersonen selv er fast bestemt på å fortsette samarbeidet med energidrikkgiganten. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| (Dagbladet): Petter Northugs gode prestasjoner på Beitostølen i helga er blitt overskygget av sponsorbråk.

Søndag meldte Dagbladet at 23-åringen risikerer å bli bøtelagt av Norges Skiforbund fordi han stilte opp i et TV 2-intervju med reklame for sin private sponsor Vi Menn. Senere på dagen måtte Northug i krisemøte med Red Bull, da det ble kjent at Skiforbundet vurderte å sette foten ned for sponsoravtalen.

Hevder Skiforbundet var positive

Energidrikkgiganten er forundret over all støyen rundt deres samarbeid med Northug. Spesielt fordi de hevder Skiforbundet allerede har gitt sin velsignelse.  

- Vi hadde ikke regnet med slike reaksjoner. Ettersom Norges Skiforbund i stilte seg positive til avtalen, og andre tilknyttede sponsorer vanligvis ser det som positivt når Red Bull inngår en avtale med en idrettsutøver, kom dette fra uventet hold, skriver kommunikasjonsrådgiver i Red Bull, Kristian Kjelman, i en e-post til Dagbladet.

- Er det riktig at Red Bull var villige til å terminere den inngåtte avtalen med Petter Northug, dersom han hadde ønsket dette?

- Ja - vi ønsker selvfølgelig ikke å arbeide med utøvere som ikke vil jobbe med oss. Men Petter er stolt av å være den eneste langrennsutøveren tilknyttet Red Bull, og ønsker å gå videre med oss, forteller Kjelman.

Uaktuelt å starte privatlag

Etter det Dagbladet vet er flere av Skiforbundet sponsorer skeptiske til «omdømmet» og «signalene» Northugs avtale med Red Bull skaper. Jacob Lund - sponsorsjef for skiforbundets hovedsponsor DnB Nor - sier også til VG i dag at Red Bull ønsker å danne et privatlag innen langrennssporten.

Det avviser Kjelman blankt.

- Dette er rene spekulasjoner og har ingen rot i virkeligheten. Vi planlegger ikke noe eget langrennsteam, og er av den oppfatning at Petter er i de beste hender på landslaget. Takket være kombinasjonen av den store oppmerksomheten langrennssporten får i Norge er Petter den første langrennsutøveren Red Bull signerer noensinne, og vi har ingen planer om å tilknytte oss flere, verken i Norge eller resten av verden.

- Har Red Bull planer om å tegne kontrakter med andre norske idrettsutøvere utover Lund Svindal og Petter Northug?

- Ja, vi samarbeider allerede med en av verdens beste jibbere, PK Hunder (Per Kristian, journ.anm), samt road racing-føreren Sturla Fagerhaug og BASE-hopper/freeskier Karina Hollekim. I tillegg håper vi å signere et par atleter til i løpet av 2010, sier Kjelman.

- Hva er det med Petter Northug som gjør ham til et attraktivt markedsføringsobjekt for produktet Red Bull? 

- Kombinasjonen av prestasjoner og personlighet, samt hans eget ønske om å jobbe med Red Bull var avgjørende for å signere med Petter. Holdningen hans matcher merkevaren vår, og han var derfor attraktiv selv om ikke langrenn er en sport som Red Bull har noe forhold til fra før, forteller Kjelman.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media