Tilbyr TV-kanalene gratis hockey

Tross gode tilskuertall er det ingen TV-kanaler som ønsker å sende ishockeykamper. Nå jobber hockeyforbundet med planer om å produsere egne sendinger og tilby dem gratis til TV-selskapene.

- Vi er nødt til å gjøre noe. Uten TV-eksponering kan det også bli vanskelig å beholde de sponsoravtalene vi har, sier generalsekretær Rune Hauger i Norges Ishockeyforbund til Dagbladet. Nasjonalt er det bare fotball, friidrett, langrenn, skiskyting, håndball, skøyter, alpint - og nå sist basket - som kommersielt er interessante nok til at de klarer selge TV-rettigheter til sin idrett. NRK og TV2 fordelte for en tid tilbake de største idrettene imellom seg - og ishockey havnet på NRKs liste. Generalsekretær Rune Hauger i Norges Ishockeyforbund frykter at de er blitt offer for statskanalens gigantiske millionunderskudd.

175000 pr. kamp

I et forsøk på å friste NRK eller andre TV-stasjoner jobber hockeyforbundet med planer om enten å tilby hele kamper - eller lage egne hockeymagasin - hvor de selv står for produksjonen. En kostnad på rundt 175000 kroner pr. kamp, som i hovedsak er tenkt dekket inn med egne sponsoravtaler. Programsjef Tor Aune i NRK TV-sporten sier at de i utgangspunktet er skeptiske til gratisprodukter, men lukker likevel ikke døra for at et slikt initiativ fra hockeyforbundet kan bidra til å få ishockeykamper på TV.

Trange sendeskjema

TV2 sportssjef Bjørn Taalesen er klar på at det ikke vil komme mer ishockey på kanalen selv om idretten tilbyr en gratis ferdigpakke. - Vi har trange sendeskjema og ishockey krever for mye tid. Men egentlig er det litt synd på ishockey, for jeg er ikke i tvil om at sporten har et stort TV-potensial, sier Taalesen til Dagbladet.