TILbys forlenget kontrakt

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo skal være ønsket i SAS Braathens. Tromsø svarer med å tilby forlenget kontrakt.

-  Vi ønsker å legge denne ballen død. Per er trener i Tromsø, og det ønsker vi at han skal være en god stund til. Over sommerferien skal vi sette oss ned for å snakke med Per om en forlengelse av vår kontrakt med ham, sier Tromsø-trener Trygve Myrvang til Dagbladet.

At Høgmo gjennom sin gode venn Bjørge Stensbøl skal ha fått tilbud om en attraktiv lederstilling i SAS Braathens tar TIL-lederen med stoisk ro.

Tvinges ikke

-  Jeg kjenner ikke til at han skal ha fått andre jobbtilbud, og hva som eventuelt er på tankestadiet, aner jeg ingen ting om. Men det er naturlig at en trener som lykkes, også blir attraktiv for andre, akkurat som gode fotballspillere. Sånt må vi regne med, sier Myrvang.

Høgmo har i sin kontrakt med Tromsø en klausul som åpner for at han kan hoppe på trenertilbud fra utlandet. Om treneren har samme mulighet til å si opp jobben for en sivil jobb, vil ikke Myrvang si noe om.

-  Det er ikke så vesentlig heller. Enhver kontrakt kan reforhandles, og generelt har vi uansett ingen tro på å tvinge noen til å stå i en jobb, om vedkommende aller helst ønsker å gjøre noe annet. Som leder føler jeg at det er en dårlig løsning, sier Trygve Myrvang.

Taus Høgmo

Han hadde en prat med suksesstreneren i går, og forteller om en trener som er i «strålende humør» om dagen. NB! Dagbladet fikk ikke tak i Per-Mathias Høgmo i går, men i mandagens avis ga han uttrykk for at han ikke ønsker å være med på spekulasjoner rundt hvilke jobbtilbud han får.

TIL-LITT: Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo får nå tilbud om å forlenge kontrakten med klubben etter den strålende seriestarten.