- Tilbys halvparten av lønna i ny kontrakt

LSK-profiler vurderer framtida etter klubbens tilbud.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Petter Vaagan Moen (30) og Johan Andersson (31) sitter begge på utgående millionkontrakter. Sistnevnte røper nå at Lillestrøms nye tilbud inneholder 50 prosent lavere lønn.

Vaagan Moen sto for en ny praktscoring i 2-0-seieren over ODD i går - sin sjuende så langt i årets Tippeliga. Missilet fra rundt 30 meter bidrar til å forsterke Lillestrøms muligheter til å ta en sensasjonell bronsemedalje. Laget er bare to poeng bak Rosenborg på tredjeplass.

- Akkurat nå er det veldig bra å være Lillestrøm-spiller. Vi jobber knallhardt for hverandre. Det gir resultater, sier Vaagan Moen til Dagbladet.

Lønnskutt Det er likevel langt ifra sikkert at Vaagan Moen og hans ett år eldre lagkamerat Johan Andersson skriver under på nye kontrakter med den økonomisk kriserammede klubben. Begge er tilbudt nye avtaler, men Andersson bekrefter at forslaget inneholder langt lavere lønn.

- Jeg har fått et muntlig tilbud. Det er cirka på halvparten av det jeg har nå, sier Andersson og henviser til skattelistene på spørsmål om hvor mye penger det er snakk om.

Der står den svenske midtbanestrategen oppført med nærmere 1,9 millioner kroner i inntekt. Halvparten av det utgjør 950 000 kroner.

- Det er en annen situasjon i Lilllestrøm nå enn da jeg kom i 2012. Det er stor forskjell, forteller Andersson.

Usikker på avgjørelsen Vaagan Moen, som står med en inntekt på drøye 1,8 millioner, vil på sin side ikke fortelle hvilke betingelser han har fått tilbud om. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann avslører likevel at det nå er opp til spillerne selv om de vil spille foran Kanarifansen også i tida som kommer.

- Dialogen med Petter startet da Brann var interesserte i ham i sommer. Han har fått et konkret tilbud, men har ingen tidsfrist for øyeblikket. Vi håper Petter skal signere. Det får han beskjed om hver dag, sier Bjarmann til Dagbladet.

Når LSK-profilen tar avgjørelsen, er han imidlertid usikker på.

- Jeg vet ikke når jeg tar en avgjørelse, sier Vaagan Moen, som ikke ønsker å si om han vurderer tilbud fra andre klubber.

- Jeg vil avvente litt og se om det finnes noen andre tilbud og vurdere det opp imot. Det kjennes ut som jeg vil ta et seint og klokt valg, sier Andersson.

Økonomisk krise Etter kampen mot Haugesund 31. august kunne Dagbladet fortelle at Lillestrøm-spillerne risikerer å stå uten lønn i løpet av høsten.

Klubben sliter med store likvidetsproblemer og mangler flere millioner til lønninger, fortalte styreleder Heidi Scheie.

Det har imidlertid ikke spillerne hørt noe om.

- Nei, ingenting, sier Vaagan Moen.

Klubbens sportsdirektør bekrefter også at det ikke er en dialog med spillerne om faren for lønnsstopp.

- Nei, det er ikke det. Vi forholder oss til styret. Vi har ikke hørt noe nytt fra dem, sier Bjarmann.

Stolt Fagermo For ODD-trener Dag-Eilev Fagermo sin del handlet ikke gårsdagen om kontraktsprat eller svak økonomi.

Skien-lagets rekke på 15 kamper uten tap ble brutt. Det betyr at Molde leder serien med elleve poeng, bare seks runder før slutt.

- Molde kan sprette champagnen. Jeg tror de kommer til å vinne med ti til femten poeng. Vi har 15 kamper på rad uten tap. Det er en unik rekord. Jeg sa til spillerne at det burde vi feire. Tar vi medalje, er det fantastisk med tanke på de ressursene vi har, sier en skuffet Fagermo til Dagbladet.

PS: LSK-trener Magnus Haglund forteller at han ennå ikke har tatt en avgjørelsen rundt framtida. 1. august skrev Dagbladet at svensken selv bestemmer om han vil fortsette i klubben eller ikke.

MÅ NED I LØNN: Det forteller Johan Andersson. Også Petter Vaagan Moen har fått tilbud om ny kontrakt. Foto: Scanpix
MÅ NED I LØNN: Det forteller Johan Andersson. Også Petter Vaagan Moen har fått tilbud om ny kontrakt. Foto: Scanpix Vis mer