Tilbys livstidskontrakt i Lyn

Lyns sportsdirektør Morgan Andersen tilbyr stortalentet Tomasz Sokolowski fast ansettelse i klubben. 18-åringen blir den første spilleren i Norge med livstidskontrakt.

Sindre Halkjelsvik

Tomasz Sokolowski har imponert i årets Tippeliga. Det har ført til treningsopphold i Manchester City for den lovende unggutten. Den nåværende treårskontrakten hans med Lyn varer én sesong til, men Sokolowski vil forlenge allerede nå. Og det til gagns.

- Jeg gikk sjøl til Lyn og foreslo en fast ansettelse. Morgan Andersen ble overrasket, men er veldig positiv til dette. Jeg får et konkret tilbud i morgen, sier Sokolowski til Dagbladet.

Han ser bare fordeler med dette.

- Jeg vil slippe den Bosman-greia, og håper dette blir framtida også for andre unge spillere. Jeg vil gi et signal, og ønsker å være et forbilde, sier Sokolowski.

Alle skal tjene

Morgan Andersen bekrefter at tilbudet er på vei.

- Hans innstilling er å være i Lyn, og etter hans eget ønske tilbyr vi ham fast ansettelse, sier Andersen til Dagbladet.

Skulle det bli aktuelt med profftilbud en gang i framtida, er Lyns visjon at alle parter skal tjene på det. Ved et eventuelt salg får Lyn overgangssummen, Sokolowski får permisjon fra jobben i Lyn, og er fortsatt sikret fast jobb i klubben når proffkarrieren er over.

- Det er riktig, sier Sokolowski, som nå får en solid lønnsøkning fra kontrakten han skrev som 15-åring.

- Ja, jeg håper på en lønn som kan gi meg en stabil økonomi og et trygt fundament, sier han.

- Rensker opp

- Tomasz er en av profilene Lyn og norsk fotball må bygges på. Vi ønsker å bruke ham som et forbilde for hele klubben, sier Andersen.

Sjøl tror Sokolowski Lyn kommer sterkt tilbake i 2004.

- Klubben rensker opp i stallen og prøver nye spillere. Det kommer til å gi et løft, sier han.

I prosessen fram mot ny kontrakt har han pratet mye med faren sin, Kaz Sokolowski.

- Tomasz har fått hjelp av Lyn til sportslig utvikling og skolegang. Derfor ønsker Tomasz at noe skal dryppe tilbake, sier Kaz til Dagbladet.

Ikke latmannsliv Proffdrømmen avhenger også av at han fortsetter sin sportslige utvikling.

- Blir han god, blir han kjøpt uansett. Blir han en middels spiller, kan Lyn bruke den sportslige og menneskelige kompetansen hans i klubben, sier Sokolowski senior.

Tomasz er sjøl innforstått med at han nå slett ikke kan lene seg tilbake og heve lønn.

- Dette blir ikke noe latmannsliv, sier han.

LYN FOREVER: Lyns midtbanespiller Tomasz Sokolowski ble kåret til Årets nykommer av spillerne i Tippeligaen. Nå vil klubben gjerne bruke 18-åringen som forbilde. Her er han i kamp mot Vålerena i høst. <!--FOTO-->