Tilfeldig til topps

Fattigmannsklubben Kjelsås i Oslo er på vei mot Tippeligaen. Ingen skjønner hvorfor. - Helt tilfeldig. Ballen spratt på ei tue, forklarer høyreback Øyvind Berre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjelsås har av en eller annen grunn ikke tapt på ti kamper. Gutta skjønner ikke helt hvordan det har gått for seg. Nå rykker de opp i Tippeligaen hvis de slår Start i dag og Ullern neste helg.

- Det er ikke mer enn et par år sia vi ble rundspilt av 2. laget til Start. Vi var fornøyde med å tape 2- 1. Vi fikk ikke spille på hovedbanen engang, sier lastebilsjåfør og lagkaptein Rune Jarl.

Han har spilt i Kjelsås i fjorten sesonger. Tretten av dem i 2. divisjon og én i 1. divisjon. Nå føler han et visst behov for å kjøle ned forventningene. Kjelsås er ikke i Tippeligaen. Ennå.

Stas

- Myggen og de trente ved siden av, husker jeg. Det var skikkelig stas å få se på, sier valutamekler Øyvind Berre.

Kjelsås-veteranene står med henda i lomma i lørdagsrushet og venter på Kjelsås-trikken. Det er tjue timer til de skal møte opp på Grefsen Stadion. Normalt taper laget de fire- fem første kampene i høstsesongen.

- Vi kunne selvfølgelig sagt at detta var resultat av langsiktig, systematisk arbeid, sier Berre.

- Men det æ'kke sånn, vet du. Det er dødsmye tilfeldigheter. Vi hadde flaks som rykka opp til første i fjor. Ballen spretter på ei tue her og ei tue der. For tre uker sia, var jeg sikker på at vi skulle rykke ned i andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer