Tilgitt av fansen

Lee Bowyer og Kieron Dyer utvekslet lykkønskninger istedenfor svingslag, og publikum jublet da manager Graeme Souness byttet den ene med den andre.

LONDON (Dagbladet): Souness var kanskje klok av skade siden han forhindret lørdagens slåsskjemper å være på banen samtidig, da Newcastle med 1- 0 over Sporting Lisboa tok det første steget mot sin andre strake semifinale i UEFA-cupen. Eller kanskje er den gamle råtassen Souness så fotballdramaturgisk begavet at han så symbolikken i å la sist ukes mest utskjelte på balløya slå håndflatene mot hverandre til øredøvende jubel fra de 36 753 på tribunen.

Før kampen gikk hovedskyldige Bowyer ut i lokalavisa Newcastle Chronicle og sa dette:

-  Jeg dør for denne fotballklubben. Alt jeg kan gjøre er å be Newcastle-fansen tilgi meg. Det har vært et mareritt siden lørdag fordi jeg vet hvor mye jeg har sviktet alle sammen.

Ba om tilgivelse

Og Bowyer - straffet med seks ukelønner av klubben (2,7 millioner kroner) - fikk det han ønsket seg. Jubelen var ikke større på St. James\' Park enn da han kom på banen.

-  Jeg kunne ikke spurt om mer. Jeg gjorde en liten artikkel i avisa i dag og ba dem gi meg en sjanse. Heldigvis gjorde de det, og jeg håper jeg kan betale tilbake i framtida, sa han til ITV2 etter kampen.

I den hjemlige fotballen er både Bowyer og Dyer utestengt i tre kamper, men i Europa kan begge spille, Dyer gjorde en god figur, men markerte seg mest da han to ganger forsøkte å filme, og utrolig nok unngikk gult kort. Det gjorde ikke Bowyer som så gult allerede etter sju minutter på banen da han klippet ned Sa Pinto bakfra. Ellers bidro Bowyers midtbaneinnsats godt til å tette avstandene da portugiserne dominerte i en kritisk fase av kampen.

Flott scoring

Alan Shearers scoring på et innøvd frispark var en perle. Shearer tok to steg tilbake i feltet, mens en annen Newcastle-spiller dro med seg mannen som markerte Shearer. Laurent Robert slo en perfekt serve, som Shearer headet kontant i nettet.

Shearer ble også frarøvet sitt andre mål for kvelden på en ganske lik frisparksituasjon.

VENNLIGE: Langt hyggeligere berøringer da Lee Bowyer (t.v.) og Kieron Dyer byttet med hverandre.
SYMPATISKE? Dyer (t.v.) og Bowyer i oppvarming.