Tilhører samme land, men må bruke ulike toaletter når de møtes

Må også bruke ulike innganger og kiosker.

EGNE INNGANGER: Det er store sikkerhetstiltak rundt kampen mellom Hong Kong og Kina i morgen. Ulike innganger, kiosker og toaletter er noe av ingrediensene. Foto: NTB Scanpix
EGNE INNGANGER: Det er store sikkerhetstiltak rundt kampen mellom Hong Kong og Kina i morgen. Ulike innganger, kiosker og toaletter er noe av ingrediensene. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ingenting overlates til tilfeldighetene når Hong Kong tar imot Kina i en gruppekamp i VM-kvalifisieringen.

Hong Kong ble en del av Kinas territorium da de ble uavhengig fra Storbritannia i 1997, men er betegnet som en «spesiell administrativ region».

I morgen møtes de i VM-kvaliken. Og da må tilskuerne til og med bruke forskjellige toaletter - for å unngå at noe skal oppstå - slik som under fjorårets demonstrasjon for mer demokrati.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal hele 1200 politibetjenter passe på de 6000 tilskuerne som det er plass til på Mong Kok Stadium i Hong Kong. Det betyr at det vil være én politibetjent for hver femte tilskuer.

- Vi deler publikummet fra fastlands-Kina og Hong Kong. Det gjelder til og med for toalettene, forteller leder for fotballforbundet i Hong Kong, Brian Leung til AFP.

- Jeg tror sjansene for at de vil møtes er veldig, veldig liten. Jeg oppfordrer fansen til å forholde seg rolig, å vise god sportsånd, sier Leung videre.

Lagene spilte 0-0 under første kamp i Kina i september, dermed er begge lag svært lystne på en seier i morgendagens kvalikkamp.

Der vil fansen måtte bruke ulike innganger til stadion, ulike toaletter og ulike kiosker.

Hong Kong ligger på andreplass i gruppe C med 13 poeng, og har kun én kamp igjen etter morgendagens mot Kina. Kina ligger på tredjeplass med ti poeng, men har én kamp mindre spilt. Qatar leder gruppa med 15 poeng.