Tillater piker, vin og sang i EM

Etter en rekke skandaler med ville, fulle, ranglende fotballspillere, skifter landslagssjef Sven-Göran Eriksson taktikk.

Ideen er enkel. Fotballspillerne skal rett og slett behandles som voksne.

Rødvin, kvinner og Norah Jones’ myke stemme, er trener Sven-Göran Erikssons oppskrift for å få engelske landslagsspillere til å yte maksimalt i EM. I tillegg skal spillerne få åndelig føde gjennom gamle episoder av tv-serien «The Office», skriver

The Observer

.

Greit med sex

Erikssons liberale regime står i sterk kontrast til de strenge reglene, som råder i de 15 andre landslagstroppene. Italienerne, for eksempel, får bare tilbringe én time sammen med koner og kjærester flere av kveldene. Kvelden før kamp er all romantikk strengt forbudt i den italienske troppen, mens de engelske guttene kan kose seg med jentene sine hele ettermiddagen.

Engelskmennene er heller ikke fremmed for at spillerne kan ha sex mellom strabasene på fotballbanen.

«Vi stoler på at de (landslagsspillerne, red.anm.) vet hva de gjør, og når de skal gjøre det for å opprettholde sin maksimale yteevne», sier en representant for det engelske fotballforbundet.

Den liberale holdningen gjelder også i forhold til alkohol. Mens tyske spillere har fått totalt alkoholforbud under hele mesterskapet, skal Erikssons gutter få kose seg med et glass eller to til maten.

Frihet under ansvar

Dersom tyskerne bryter reglene, vanker det straff. Spillere som ikke følger innetidene, kan i verste fall bli sendt hjem. I den engelske troppen, derimot, finnes det ikke noe spesielt strafferegime. Men så forventer heller ikke Eriksson at spillerne kommer til å forlate hotellet etter middag.

Landslagssjefen sverger nemlig til prinsippet om frihet under ansvar. Gjennom å la spillerne ta for seg av livets goder i moderate menger, regner Eriksson med at spillernes trang til å bryte reglene, skal forsvinne.

Fotball-EM begynner i Portugal den 12. juni.

«STAND BY YOUR MAN»: David og Victoria har vært ute i hardt vær i det siste, men hun står ved hans side. Det blir også fullt mulig under EM.
KAN HENTE INSPIRASJON: Michael Owen kan ha romantiske ettermiddager med sin Louise under EM.