Schalke 04: Eintracht Frankfurt gjorde det vanskelig for Schalke 04 sist helg, men i kveldens bortekamp mot et svekket Hamburg skal Schalke 04 ha gode sjanser..(Foto: AP Photo/Martin Meissner)
Schalke 04: Eintracht Frankfurt gjorde det vanskelig for Schalke 04 sist helg, men i kveldens bortekamp mot et svekket Hamburg skal Schalke 04 ha gode sjanser..(Foto: AP Photo/Martin Meissner)Vis mer

Tillit til Schalke 04; her er tirsdagens oddstips

Bundesliga, Premier League og Serie A på programmet i dag.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg

Mens jeg venter på nye oddstipssider på Dagbladet legges tipsene ut på denne måten, i en artikkel. I går anbefalte jeg ingen spill, i dag skal Schalke 04 prøves. Her følger analysen:

Dagens: Schalke 04
44. Hamburg SV - Schalke 04
Odds: 3,50 - 3,30 - 1,70

Tysk Bundesliga. Hamburg tapte 0-2 borte mot Fortuna Düsseldorf i helgen og er ustabile i resultatene. Nummer ti så langt, har 5-2-6 totalt, hvorav 3-0-3 hjemme. Ikke så lett å bli klok på dette laget, som muligens har vært litt for avhengige av et par midtbanespillere. En spiller som Rafael van der Vaart har vært svært viktig for laget, men skadet seg i helgen og er ute til etter jul. Midtbanekollegaen Heung-Min Son er også ute. Schalke 04 datt ned på tredjeplass etter 1-1 hjemme mot Eintracht Frankfurt, en frustrerende kveld for vertene. Har vært uvant svake på bortebane så langt med 2-2-2, og tapt de to siste bortekampene. Schalke 04 vant begge oppgjørene mot Hamburg sist sesong, og skal ha en fin sjanse til å forbedre bortestatistikken her.

Schalke 04 er dagens utvalgte spill til 1,70 i odds. Spill i Langoddsen-boksen oppe til høyre i artikkelen!

Øvrige oddsanalyser:

35. Bor. Dortmund - Fortuna Düsseldorf
Odds: 1,10 - 5,70 - 11,00 

Tysk Bundesliga. Tittelforsvarer Borussia Dortmund ser ut til å ha våknet for alvor, og har tatt 13 av 15 mulige poeng på de siste fem Bundesliga-kampene. Sterkt delaktig i formstigningen har vært spissen Robert Lewandowski, som scoret begge målene da Dortmund tok en hardt tilkjempet 2-1-seier borte mot Mainz lørdag. Klatret opp på annenplassen, men er stadig ni bak Bayern München. 4-1-1 hjemme. Fortuna Düsseldorf tok tre meget viktige poeng i bunnstriden da Hamburg ble slått 2-0 hjemme, og klatret opp på 14.plass med 14 poeng. Har 2-1-3 på bortebane, poengene hentet mot andre bunnlag. Seieren lørdag var den første på åtte kamper, og dette blir tøft. 1,10 er likevel tynt basert på de svake prestasjonene Dortmund innledet sesongen med. Står over denne.

48. Hannover 96 - Greuther Fürth
Odds: 1,50 - 3,50 - 4,45

Tysk Bundesliga. Hannover 96 fikk en skikkelig fotballeksjon i bortekampen mot Bayern München lørdag, og tapte hele 0-5. Kanskje ble det fort restitusjonstid for laget, som under to døgn før spilte Europa League mot Twente (0-0). Møtte uansett en langt bedre motstander, men har hatt en brukbar sesong i Bundesliga så langt med 17 poeng og en niendeplass. 3-3-2 hjemme. Greuther Fürth ligger nest sist og har bare åtte poeng fra 13 kamper. Tok ett poeng hjemme mot Nürnberg sist (0-0), i en fotballkamp som tok igjen i taklinger det den manglet av vakkert spill og sjanser. Vingen Sercan Sararer ble utvist og må stå over denne. Kommer igjen til å ligge lavt og slåss for et nytt poeng, og et litt matt hjemmelag kan få slite her. 3,50 for poengdelingen synes bedre betalt enn 1,50 for hjemmeseier.

54. Sunderland - Queens Park Rangers       
Odds: 2,10 - 3,00 - 2,95

Premier League. Sunderland har vært tette bak og lite giftige forover hele sesongen, men har de siste to kampene vist andre sider av seg selv. Vant 3-1 borte mot Fulham for halvannen uke siden, før det ble 2-4 hjemme mot West Bromwich lørdag. Så da alt annet enn solide ut bakover. Er helt nede på 16.plass med 12 poeng, og bare dagens motstander QPR har vært svakere enn Sunderland hjemme; 1-2-2 så langt. Både John OShea og Lee Clattermole måtte ut med skade lørdag, og de to defensive brikkene er tvilsomme til denne. De fleste nøytrales øyne vil være på bortelaget, som spiller sin første kamp etter ansettelsen av Harry Redknapp. Og det vil være typisk om Redknapp vinner på sitt første forsøk med dette mannskapet, som har gått 13 kamper uten seier og er klart sist i Premier League. 1-3 borte mot Manchester United i helgen, viste da flere bevis på slett forsvarsspill, noe som må ryddes kjapt opp i. Heller mot en poengdeling her, minst aktuelt er borteseieren, som synes kunstig lav grunnet ansettelsen av ny manager. 

57. Sunderland - Queens Park Rangers Handikap 0-1            
Odds: 4,00 - 3,65 - 1,53

QPR er gitt ledelsen 1-0 ved start. Sunderland har svake 0-1-4 hjemme med handicap, mens QPR har 1-4-2 borte med tilsvarende fordel. Ønsker man å spille Sunderland kan 3,65 på en knapp hjemmeseier være et godt spill.

80. Lazio - Udinese                     
Odds: 1,70 - 3,10 - 3,75

Italiensk Serie A. Lazio kommer fra to strake 0-0-kamper, borte mot serieleder Juventus i ligaen og hjemme mot Tottenham i Europa League, da med et noe reservepreget mannskap. Har hatt brukbart hell med å rotere en stor tropp så langt. Er nummer seks med 23 poeng når dette skrives, tar seg inn i topp fem med seier. 4-1-1 hjemme, kun tapt mot Genoa. Savner fortsatt midtstopper Andre Dias og høyrebacken Abdoulay Konko, som er skadet. Begge to har vært faste i forsvaret så langt. Udinese ble nummer tre sist sesong, men har slitt litt i denne hittil. Nummer 12 med 16 poeng, syv færre enn hjemmelaget. Uten seier på de siste seks kampene iberegnet Europa League, og er nå slått ut av sistnevnte med én kamp igjen å spille. Har brukt mye energi på denne turneringen de siste par årene og er lite fornøyde over exiten. 1-4-2 på bortebane så langt. Har spilt uavgjort i de siste fire Serie A-kampene, men er mer fristet av hjemmeseier til 1,70 her. 

81. Lazio - Udinese HUB pause                         
Odds: 2,30 - 1,95 - 4,35

Hva er riktig tippetegn til pause? Lazio har vært kjappe i avtrekkeren og har 4-1-1 til pause hjemme. Udinese 2-3-2 til pause borte. En tidlig ledelse til hjemmelaget er greit betalt.

86. Aston Villa - Reading         
Odds: 1,85 - 3,15 - 3,45

Premier League. Nok en kamp for de mindre heldige i Premier League så langt, her møtes 18.- og 19.plass. Aston Villa tok et noe oppmuntrende poeng med 0-0 hjemme mot Arsenal lørdag, men poengfangsten så langt er altfor tynn. Laget har bare vunnet to av 13 kamper så langt, og står med 1-3-2 på hjemmebane. Står med bare dette ene poenget på de tre siste kampene, men har hatt en tøff oppgaveliste med begge Manchester-lagene og nevnte Arsenal, og det er mot lag som Reading at Villa skal hente poengene denne sesongen. Er bekymret for sin kaptein Ron Vlaar, som måtte byttes ut mot Arsenal. Ikke sikkert at han rekker denne. Reading har ett poeng mindre, men hadde en formrad på fire strake uten tap før det ble 2-3-nederlag borte mot Wigan lørdag. Står med 0-2-4 borte og hjemmeseieren mot Everton for halvannen uke siden er fortsatt eneste trepoengeren. Ingen nye skadebekymringer. Vanskelig å stole kraftig på noen av disse lagene.

87. Aston Villa - Reading HUB pause                            
Odds: 2,30 - 2,00 - 4,10

Hva er riktig tippetegn til pause? Felles for disse lagene er at de har gjort det bemerkelsesverdig mye bedre de første 45 minuttene enn i hele kampen. Aston Villa har dobbelt så mange «poeng» til pause som etter full tid, og 3-2-1 til pause hjemme. Reading er, sammen med Tottenham, det laget som har gjort det best til pause på bortebane av alle lagene i Premier League, med 4-1-1. Dette i sterk kontrast til de 0-2-4 laget står med til full tid. Vanskelig å bli klok på disse tallene hva gjelder oddsspill, men statistikken tilsier at 4,1 på en tidlig Reading-ledelse er greit betalt.  

Schalke 04 er altså dagens utvalgte spill til 1,70 i odds.