Tillitsvotering mot Samaranch

IOK-president Juan Antonio Samaranch vil be om en tillitsvotering mot seg selv etter at seks medlemmer av Den internasjonale olympiske komité (IOK) er utestengt og trolig vil bli avskjediget som følge av korrupsjonsskandalen rundt tildelingen av OL til Salt Lake City.

- Jeg vil uttrykke min personlige unnskyldning til den olympiske familien over skandalen. Jeg beklager de seks implisertes oppførsel, sa IOK-presidenten på en pressekonferanse i Lausanne i kveld.

- De brøt reglene, de viste seg ikke tilliten verdig. Vi vil gjøre alt for bevare De olympiske lekers integritet, sa Samaranch .

Samaranch har også lovet å innføre reformer i den olympiske organisasjonen.

Den 78 år gamle spanieren, som har ledet IOK siden 1980, sier at han ikke har vurdert å gå av. Men han vil stille sin plass til disposisjon i en tillitsvotering på det ekstraordinære møtet i mars.

Samaranch skal sitte som leder fram til 2001, men flere mener at han bør gå nå.

Deres argument er at korrupsjonen som truer med å sette en varig ripe i lakken til den olympiske bevegelse har fått flomme under Samaranchs styre.

Nagano, som var vertskap for vinterlekene i 1998, har innrømmet å ha brukt hundretusener av dollar for å fri til 62 IOK-medlemmer.

(NTB-Reuters-DPA)