Tilretteleggeren hylles av tomålsscoreren

- Bare å gå på løp når han har ballen, sier Børven om Fredheim Holm.

SCORET TO: Torgeir Børven (10) satte inn både 1-0 og 3-1 for Vålerenga mot Sarpsborg 08. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
SCORET TO: Torgeir Børven (10) satte inn både 1-0 og 3-1 for Vålerenga mot Sarpsborg 08. Foto: Aleksander Andersen / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Torgeir Børven var i scoringshumør under mandagens 5-3-seier mot Sarpsborg 08. To mål ble det på hordalendingen. Først sendte han Enga i ledelsen med en flott topp, før han løp fra alt og alle på 3-1-scoringen.

- Det var veldig moro å spille i dag, med en ekstra ramme rundt kampen og mer folk på tribunen. Da blir det lettere å løpe, sier Børven til Dagbladet etter kampen.

Assist-troika Men selv om Børven scoret to mål, og sånn sett gjorde spissjobben sin bra, havnet han kanskje litt i skyggen av Daniel Fredheim Holm. Fra sin framskutte midtbaneposisjon var han nest sist på hele tre av Vålerengas fem mål, inkludert Børvens første. Sistnevnte var intet annet enn imponert av lagkameraten sin etter kampen.

- Når han har ballen, er det bare å gå på løp, så får jeg den. Han er veldig god i den hengende spissrollen, så jeg håper han får fortsette der. Han er fotballklok og god med ballen i beina, i tillegg til å være duellsterk, sier Børven.

- Godkjent innsats Og Fredheim Holm var godt fornøyd med egen innsats da han møtte pressen etter kampen.

- Det er det jeg måler prestasjonene mine opp mot, å spille andre fri og være en tilrettelegger. Så tre målgivende i én kamp er mer enn godkjent sånn sett, sier han til Dagbladet.

27-åringen synes kampen ble mer spennende enn hva som kanskje var nødvendig, men passet på å gi Sarpsborg 08 honnør for å bidra til en underholdende bursdagsfest.

- De er et bra fotballag, og vanskelige å spille mot. Da de kom rundt på kantene i andreomgang sleit vi veldig, men heldigvis klarte vi å dra i land alle tre poengene.