UVENTET HJELP:  Tre kilometer før slutt ble det dramatikk. En supporter ville «hjelpe» til med å dytte Bongiorno, og det endte med at Bongiorno røk inn i bakhjulet til Rogers slik at han nærmest måtte stå av sykkelen. Det utnyttet Rogers til å skape den nødvendige avstanden har trengte til å kjøre alene over målstreken. Foto: AP Photo/Fabio Ferrari/NTB Scanpix
UVENTET HJELP: Tre kilometer før slutt ble det dramatikk. En supporter ville «hjelpe» til med å dytte Bongiorno, og det endte med at Bongiorno røk inn i bakhjulet til Rogers slik at han nærmest måtte stå av sykkelen. Det utnyttet Rogers til å skape den nødvendige avstanden har trengte til å kjøre alene over målstreken. Foto: AP Photo/Fabio Ferrari/NTB ScanpixVis mer

Tilskuer «avgjorde» dagens 20. etappe av Giroen

Rogers utnyttet muligheten.

Michael Rogers fra det danske Tinkoff-laget var sterkest blant et 17 mann stort utbryterfelt og vant lørdagens 20. og nest siste etappe av Giro d'Italia.

34-åringen viste muskler og utholdenhet i den siste stigningen, og han tok sin etappeseier nummer to i årets ritt. Australieren vant også den 11. etappen.

Lørdagens 167 kilometer lange etappe mellom Maniago og Monte Zoncolan sluttet med en kategori 1-stigning, og til slutt sto kampen mellom Rogers og italieneren Francesco Bongiorno.

Tre kilometer før slutt ble det dramatikk. En supporter ville «hjelpe» til med å dytte Bongiorno, og det endte med at Bongiorno røk inn i bakhjulet til Rogers slik at han nærmest måtte stå av sykkelen. Det utnyttet Rogers til å skape den nødvendige avstanden har trengte til å kjøre alene over målstreken.

2.-plassen gikk til Franco Pellizotti, som kom inn 37 sekunder bak Rogers, mens uheldige Bongiorno var 48 sekunder bak på 3.-plass.

Sammenlagtfavorittene var ikke interessert i gjøre noe aktivt lørdag, og sammenlagtleder Nairo Quintana fra Colombia har full kontroll foran søndagens flate avslutningsetappe mellom Germona del Friuli og Trieste.

Den etappen blir en ren parademarsj for Quintana. Han har 3.07 minutter ned til sin landsmann Rigoberto Uran på 2.-plass.

(NTB)