Tilskuer hånet skadd dommer. Så fikk han bli en del av dommerteamet: - Vi trodde det var en spøk

Steppet inn som fjerdedommer.

STOR DAG: En Portsmouth-fan fikk være fjerdedommer i helga. Foto: James Marsh/BPI/REX Shutterstock/NTB Scanpix
STOR DAG: En Portsmouth-fan fikk være fjerdedommer i helga. Foto: James Marsh/BPI/REX Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det hender at publikum ikke er fornøyd med dommerne i fotballkamper. Frasen «jeg kunne gjort det bedre selv» har nok vært flittig brukt på stadion og foran tv-skjermer verden over.

Men det er ytterst få tilskuere som faktisk får muligheten til å være en del av dommerteamet på banen.

Akkurat det skjedde med engelske Mike Hurdle, som opprinnelig var tilskuer under kampen mellom Portsmouth og Newport i engelske League Two.

Fjerdedommer Han var en av flere som gjorde narr av dommer James Adcock da sistnevnte pådro seg en skade like før hvilen. Inn som erstatter kom fjerdedommer Wayne Barratt. Problemet var bare at det ikke var noen som kunne ta over jobben som fjerdedommer.

Som løsning valgte kamplederne å spørre over høyttaleranlegget om det var noen kvalifiserte dommere blant tilskuerne.

Mike Hurdle har dommerlisens og dømmer i sjuendedivisjon. Det var nok til å gi ham midlertidig jobb som fjerdedommer - i hele andreomgang.

- Jeg dro for å se en fotballkamp og endte opp med å være en del av kampen. Det var briljant, sier Hurdle til lokalavisa The News.

Trodde det var tull Oppgaven hans var å holde orden på innbytterbenken til de to klubbene, samt spillerbytter og holde oversikt over hvor mye tid som skulle legges til mot slutten.

- Vi trodde det var en spøk, men jeg snakket med ansatte, og de fortalte meg at det var seriøst. Så jeg fortalte dem at jeg var dommer, sier Hurdle.

Etterpå møtte Hurdle dommeren, som tok ham med inn i garderoben. Der sto Mike Hurdle med Portsmouth-drakta på.

- Dommeren så på drakta og sa «du kan ikke bruke den der ute». Så de ga meg en genser og en jakke, men jeg fikk bruke jeans og joggesko, sier Hurdle.

Newport-fansen var naturligvis ikke så fornøyd med at en av motstanderlagets supportere skulle være fjerdedommer, og var heller ikke redde for å rope ut sine meninger, uten at Hurdle brydde seg nevneverdig.

Portsmouth vant forøvrig kampen 1-0.

• Les også: Legenden om Steve Davies - supporteren som ble hentet ned fra tribunen og spilte en omgang.