Tilskuer kjørte ned Tour de France-fjell på stjålet Sky-sykkel

Så ville han selge den på pub.

TRENGER NOEN EN SYKKEL? En tilskuer rappet med seg Richie Portes reservesykkel på toppen av La Pierre-Saint-Martin. Det gikk greit, helt til han forsøkte å selge sykkelen verdt 100 000 kroner på pub.  EPA/KIM LUDBROOK
TRENGER NOEN EN SYKKEL? En tilskuer rappet med seg Richie Portes reservesykkel på toppen av La Pierre-Saint-Martin. Det gikk greit, helt til han forsøkte å selge sykkelen verdt 100 000 kroner på pub. EPA/KIM LUDBROOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALPE D´HUEZ (procycling.no): Årets kanskje rareste Tour de France-historie blir servert av TV 2 Sporten. TV-kanalen kan nemlig fortelle at Richie Portes reservesykkel ble stjålet etter målgang på La Pierrre-Saint Martin tidligere i touren.

• LIVE: Følg den siste etappen i årets Tour de France på procycling.no/tdf fra 16:00!

Gjerningspersonen, som skal være en tilskuer, rappet med seg sykkelen fra taket av Sky-bilen og satte utfor serpentinersvingene ned fra fjellet.

Sykkelen, en Pinarello Dogma F8, har en anslått verdi på litt i underkant av 100 000 kroner.

- Sannsynligvis var han full Det var tilfeldigheter og en ansatt i en lokal sykkelbutikk som gjorde at sykkelen kom til rette igjen.

• Les også: Froome kriget for gult på Alpe d´Huez

- En fyr, som sannsynligvis var full, hadde tatt sykkelen, syklet ned fjellet og gått inn på en pub. Der sa han at han hadde funnet sykkelen og at han ville selge den, men en på puben kjente igjen sykkelen, Gary Blem, Skys mekaniker til TV 2 Sporten.

Han ringte så den lokale sykkelbutikken.

- Han som eier den (butikken, vår anm.) er kompis av Nicolas Portal, en av våre sportsdirektører. Portal fikk en telefon klokken 02.00 om at sykkelen var funnet, og på den måten fikk vi den tilbake, forteller Blem.

Et par skrammer Chris Froome sikret seg sammenlagtseieren da han sto imot Nairo Quintana opp mot Alpe d´Huez. Foran søndagens etappe mot Paris har han fortsatt over minuttet tilbake til den lille kolombianeren.

• Les også: Kristoff klar for Paris

Og det er ingen kotyme for å angripe sammenlagtlederen på rittets siste dag.

Følg rittets siste etappe LIVE fra 16:00 via procycling.no/tdf!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer