Tilskuer skadd i rallyløypa

Subaru avviser at Mikko Hirvonen kjørte på mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er ikke bare veiforholdene som er dårlige på Kypros. Også sikkerheten er mangelfull.

Under shakedown i ettermiddag ble en tilskuer skadd. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadene er.

Foreløpig er det ikke klart hva som eksakt skjedde under testkjøringen, men Subaru-teamet avviser overfor Dagbladet.no at det var finske Mikko Hirvonen som kjørte på mannen.

- Mikko har ikke skadet noen, han kjørte nettopp inn til oss. Det er ingen skader på bilen og han merket ingenting, sier Subarus Steve Webb til Dagbladet.no.

Ifølge Subaru går det en rekke rykter i rallymiljøet om hva som skjedde før tilskueren ble hentet av en ambulanse og kjørt på sykehus.

- Shakedown ble stoppet i 45 minutter da tilskueren skadet seg. Noen sier han ble truffet av en stein, noen sier han falt. Og noen sier at en bil kom borti ham, sier Webb.

Den 23-årige finnen overtok for Tommi Mäkinen etter fjorårssesongen sesongen og har slitt med å innfri håpene hos Subaru-teamet. Hvis han får skylda for dagens ulykke blir det enda vanskeligere å prestere under helgas VM-løp.

- Mikko er helt fin nå, han har kjørt ut på en ny runde, sier Subaru-talsmannen.

Det er ikke tvil om at det forholdene er tvilsomme før morgendagens start i Rally Kypros.

Da Dagbladet.no snakket med Solberg-manager Jim Carlsen under testene tidligere i dag hadde ulykken nettopp skjedd. Manageren er oppgitt over forholdene før VM-løpet.

I tillegg til store hull i veidekket på prøvene, sliter førerne med ekstrem varme. I dag meldes det om over 30 grader på Kypros.

Inne i rallybilene kommer temperaturen opp i over 60 grader.

- Det er veldig tørt og varmt, sier Carlsen.

LAGKAMERATER:</B> Subaru kan ikke forstå at Petter Solbergs Subaru-kompis Mikko Hirvonen skal ha vært involvert i en ulykke idag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer