Tilskuerboom i Ålesund

To kamper utsolgt på noen timer.

(Dagbladet.no): Billettene rives bort til Aalesunds nye hjemmearena Color Line Stadion. Både kommende helgs kamp mot Brann og oppgjøret mot Tromsø 8.mai, er allerede utsolgt.

- Det var flere hundre meter kø her i går, sier trener Ivar Morten Normark til Dagbladet.no.

- Og de 10 første var her da jeg kom på jobb klokka ni. Rundt lunsj var det et par hundre, og salget starta ikke før to. Det er veldig gledelig å oppleve noe slik.

Får henvendelser

Den nye arenaen har plass til 11.000 tilskuere. Klubben budsjetterte med 7000 i snitt.

Det viste seg å være altfor lavt.

Bare i sesongbilletter er det solgt 7500, og budsjettet er nå økt til drøyt 9000.

Nå kan også det bli for lavt.

POPULÆRT: Det er mange som vil være med og heie når Aalesund scorer. Her etter Eirik Hoseths seiersmål mot Odd Grenland. Foto: Scanpix
POPULÆRT: Det er mange som vil være med og heie når Aalesund scorer. Her etter Eirik Hoseths seiersmål mot Odd Grenland. Foto: Scanpix Vis mer

- Det å tenke at du skal selge ut stadion er en ting, at det faktisk skjer er noe helt annet. Det er sterkt å få tekstmeldinger og e-poster fra fortvilte folk som ikke får billetter, forteller Normark.

- De finner på de mest utrolige unnskyldninger, om besøk fra Afrika og USA. Det er synd å ikke kunne hjelpe dem.

- Massesuggesjon

Flere solgte billetter betyr også mer penger til klubbkassa, men klubben vil foreløpig ikke bruke mer penger på spillerkjøp.

- Vi har også en utgiftsside vi må forholde oss til, og vi er i en situasjon med flytting til nytt anlegg. Sportslige forsterkninger er noe vi hele tida vurderer, men det er uavhengig av billettsalg. Dukker den rette spilleren opp, henter vi han, sier administrativ leder Henrik Hoff.

Trener Normark mener det er to hovedgrunner til at folk strømmer til Aalesunds kamper.

- Folk vil gjerne se på oss og være sammen med oss på den nye stadion. Dessuten tror jeg det er blitt en massesuggesjon. Folk jakter på begivenheter, de vil være der det skjer, mener nordlendingen.

Og mener bestemt at klubben ikke hviler på laurbærene.

- Vi er veldig bevisste på at situasjonen vi er i nå, ikke er noen selvfølge. Men enn så lenge er det helt fantastisk, sier Normark på telefon fra bilen.

Werni tilbake.

- Akkurat nå kjører forbi et hus med et skilt på taket: Ett fylke - ett lag. Folk går med oransje og blå skjerf.

Og da trives selvfølgelig entertaineren Ivar Morten Normark.

- Jeg liker å skapte trivsel, og fotballen er et virkemiddel.

Rent sportslig har Aalesund også kommet godt i gang. Uavgjort borte mot Rosenborg, hjemmeseier mot Odd og bortetap mot Ham-Kam, har gitt fire poeng.

- Vi har kommet ok ut. I de to første kampene var vi heldige, men samtidig spiller vi en veldig jevn serie. Nå har vi en flott uke foran oss med hjemmekamper mot Brann og Tromsø, og bortekamp mot Vålerenga.

- Målet er å sitte igjen med en god følelse, sier Ivar Morten Normark.

PS: Petter Werni er tilbake fra skade, og spilleklar mot Brann mandag.