Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilskuerne kunne knapt tro det de så da United herjet med Stoke: - Det er drømmefotball

Slo tilbake mot kritikerne.

GAMMELT MERKE: Manchester Uniteds Anthony Martial avslutter et drømmeangrep med å plassere ballen i vinkelen. Foto:  EPA/Nigel Roddis/NTB Scanpix
GAMMELT MERKE: Manchester Uniteds Anthony Martial avslutter et drømmeangrep med å plassere ballen i vinkelen. Foto: EPA/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Stoke 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Det har nærmest blitt umulig å skrive en Manchester United-artikkel uten å ta opp Louis van Gaals framtid som et tema, men så har heller ikke nederlenderen gjort seg selv noen tjeneste denne sesongen. I kveld kan manageren iallfall være fornøyd med mannskapet sitt.

Manchester United scoret knapt mål på hjemmebane. Det hadde blitt 12 scoringer på elleve hjemmekamper før kveldens dyst mot Stoke. Men allerede etter 25 minutter hadde de røde scoret to ganger. Det fikk United-fansen til å sperre opp øynene, noe mange ga uttrykk for i sosiale medier.

- Fra fløytesignalet gikk var vi best, vi var skarpe, det var det vi trengte i dag. Så fort vi scoret det første målet visste vi at vi kunne score nummer to og tre. Et resultat som dette roer nervene til fansen, spillerne, og manageren. Forhåpentligvis kan vi starte å vinne mange kamper, vi ser fram til Chelsea-kampen, sier Jesse Lingard ifølge BBC.

Og etter hvilen ble det flere scoringer da Wayne Rooney også ville være med på moroa. Spissen scoret et av sine enkleste mål i United-trøya da han fikk ballen fra Anthony Martial på bakerste stolpe.

I kveld fikk tilskuerne se et United-lag av godt gammelt merke der ballen gikk hurtig i lengderetning, og hvor kombinasjonsspillet var presist som i glansdagene. Det er vanskelig å skjønne hvordan sesongens United-utgave kan se så forskjellig ut fra kamp til kamp.

- Det var en veldig viktig kamp for oss, tre viktige poeng, sier United-keeper David de Gea ifølge BBC.

Drømmestart Jesse Lingard ga United en drømmestart etter 13 minutter. Han løp seg fri i boksen og møtte pasningen til Cameron Borthwick-Jackson med hodet. Dermed gjorde Manchester United noe så sjeldent som å score før pause på hjemmebane.

Bare minutter etterpå kunne stortalentet Anthony Martial doblet ledelsen, men avslutningen strøk stolpen.

Det ble en forsmak på hva tilskuerne hadde i vente på Old Trafford. Manchester United rullet opp et vakkert angrep som endte med at Rooney fant Martial på kanten av 16-meteren. Angriperen plasserte like godt ballen på nydelig vis i vinkelen.

- Det er drømmefotball av Manchester United, mente TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Et godt eksempel på Uniteds villige til å score kom etter 38 minutter da fire United-spillere sto like foran mål - med én Stoke-spiller i umiddelbar nærhet.

- Jeg syns vi spilte veldig bra angrepsfotball i første omgang. I andre omgang spilte vi mer kontrollert og vi ga ikke bort noen sjanser mot et lag som Stoke. Det er utrolig fordi de gjør det alltid vanskelig, sier van Gaal ifølge BBC.

Lite å by på Det er lite som minner om lange baller og fysisk fotball i dagens Stoke-lag. Kveldens bortelag har nærmest blitt Barcelonas farmerklubb de siste sesongene, og i går viste manager Mark Hughes at han ikke er redd for å bruke penger dersom riktig spiller er til salgs.

Den defensive midtbanespilleren Giannelli Imbula ble hentet fra Porto for rundt 240 millioner kroner på overgangsvinduets siste dag. Rekordkjøpet ble dessverre ikke spillerklar til kveldens dyst.

Stoke sleit til tider veldig offensivt i kveldens kamp, og skapte lite. Det de hadde av muligheter var som regel ikke farlig for David de Gea og United.

I andreomgang kunne ikke Wayne Rooney bommet på mål om han så forsøkte. Anthony Martial fant sin angrepspartner med en tversoverpasning i boksen, og Rooney var helt alene på bakerste stolpe.

Spissen fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram