Tilskuersvikt for landslaget

Trolig under 10 000 på tribunen mot Makedonia.

RETRO: Disse elleve startet for Norge sist gang det var under 10 000 mennesker på en landskamp på Ullevaal stadion. Foran f.v.: Jan Derek Sørensen, John Arne Riise, Thomas Myhre, Ole Gunnar Solskjær og Øyvind Leonhardsen. Bak f.v.: Trond Andersen, Andre Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen, Steffen Iversen og Eirik Bakke. Foto: Knut Falch / SCANPIX
RETRO: Disse elleve startet for Norge sist gang det var under 10 000 mennesker på en landskamp på Ullevaal stadion. Foran f.v.: Jan Derek Sørensen, John Arne Riise, Thomas Myhre, Ole Gunnar Solskjær og Øyvind Leonhardsen. Bak f.v.: Trond Andersen, Andre Bergdølmo, Henning Berg, Ronny Johnsen, Steffen Iversen og Eirik Bakke. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Forrige gang under 10 000 tilskuere møtte opp til en landskamp på Ullevaal stadion var i 2002, da Norge møtte VM-vertene Japan. 8 348 stykker fikk se at at tre seine mål av Henning Berg, Sigurd Rushfeldt og Ole Gunnar Solskjær sørget for norsk 3-0-seier.

På tirsdag kan det bli enda færre.

De siste tallene fra Norges Fotballforbund viser riktignok at det er solgt rundt 8 500 billetter, men mange av disse er holdt av til sponsorer, og kommer ikke til å bli benyttet.

Først når tilskuertallet blir lest opp tirsdag, får vi vite nøyaktig hvor få som møter opp for å se Norge - Makedonia. Da blir nemlig det faktiske antallet frammøtte annonsert.

- Som forventet - Det kan jo hende, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen når han blir spurt om det blir den minst sette landskampen i moderne tid.

Han har tidligere uttalt at han ikke bryr seg om hvor mange det er på tribunen, og spøkefullt foreslått at man kan «hive våre nye landsmenn inn her» for å fylle Ullevaal. Søndag var han mer diplomatisk, men virket fortsatt ikke å være superengasjert i det som ser ut til å være en formidal tilskuersvikt for landslaget.

- Så vidt jeg har skjønt har de satt prisene ganske langt ned, for å forsøke å få folk til å komme. Vi får se.

Blant de norske spillerne hersker det en slags forståelse for at tirsdagens kamp ikke er blant de mest spennende. Samtidig ønsker spillerne å vise seg fram for det norske folk.

- Vi kan vel egentlig ikke forvente at det kommer så mange til en treningskamp mot Makedonia. Men jeg håper mange synes det er gøy å se på landslaget, og at folk tar turen. Vi skal gjøre vårt beste for å få en seier, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

U21 samtidig Tromsøs lynback Ruben Kristiansen får sin hjemmedebut for landslaget på tirsdag. Han tar det ikke så tungt at kampen ser ut til å gå for godt under halvfulle tribuner.

- Vi får heller gi folk en grunn til å komme neste gang, sier han til Dagbladet.

Forrige gang Norge møtte Makedonia på Ullevaal, i 2009, kom det 14 766 tilskuere. Det var riktignok en VM-kvalifiseringskamp. I tillegg til at treningskamp mot den tidligere jugoslaviske republikken ikke akkurat lukter festfotball, spiller U21-landslaget EM-kamp mot Italia tirsdag kveld.

Kjetil Wæhler - Norges eldstemann med sine 37 år - blir ikke overrasket om Ullevaal er glissent besatt på tirsdag.

- Det er naturlig. Det henger sammen med hvordan landslaget spiller, men alle landskamper er viktige. Vi må prestere bra, og om det kommer 5000, 10000 eller 15000 er ikke så viktig. For oss på banen handler det om å gjøre jobben uansett, sier 37-åringen.

- Hadde du vært tilskuer på Ullevaal selv, om du ikke skulle spilt?

- Hehe. Godt spørsmål. Jeg vet ikke.

HADDE BLITT HJEMME?: Kjetil Wæhler er usikker på om han hadde møtt opp som tilskuer om han ikke skulle ha spilt mot Makedonia.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HADDE BLITT HJEMME?: Kjetil Wæhler er usikker på om han hadde møtt opp som tilskuer om han ikke skulle ha spilt mot Makedonia. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer